بررسی عددی جریان پایا حول ایرفویل مجهز به فلپ گارنی و مولد گردابه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE16_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جبلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا (آیرودینامیک)دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی هوافضا، صندوق پستی ۴۴۱۳ -۱۵۸۷۵

مریم معین فر

دانشجوی دکتری مهندسی هوافضا (آیرودینامیک)دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی هوافضا، صندوق پستی ۴۴۱۳ -۱۵۸۷۵

محمود مانی

استاد دانشکدهی مهندسی هوافضادانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی هوافضا، صندوق پستی ۴۴۱۳ -۱۵۸۷۵

چکیده

در این مقاله جریان سه بعدی تراکمناپذیر، پایا و مغشوش حول ایرفویل اپلر 361 مجهز به فلپ گارنی و مولد گردابه به صورت عددی شبیه سازی شده و ضرایب آیرودینامیکی با نتایج حاصل از حل عددی جریان حول ایرفویل پایه و ایرفویل مجهز به فلپ گارنی مقایسه شده اند. ارتفاع فلپ گارنی %6/2 طول وتر است و به صورت عمود بر وتر در لبهی فرار ایرفویل قرار گرفته است. مولدهای گردابهی مورد بررسی استوانه ه ایی به قطر 4میلیمتر و ارتفاعهای 4/0 میلیمتر و 55/0 میلیمتر به ترتیب واقع در %12و %20 وتر میباشند. فاصلهی بین مولدهای گردابه در راستای دهانه % 10 وتر در نظر گرفته شده است. عدد رینولدز 5 10بوده و برای مدل سازی جریان مغشوش از مدل اغتشاشی 667Ȧ-k استفاده شده است. نتایج نشان میدهند که افزودن فلپ گارنی موجب افزایش ضرایب برآ و پسا در تمام زوایای حمله و کاهش زاویهی حملهی واماندگی و زاویهی حملهی برآ صفر میشود. استفاده از مولد گردابه ضریب برآی حداکثر و زاویهی حمله -ی واماندگی را افزایش میدهد. همچنین مولد گردابه با ایجاد تا خیر در واماندگی موجب کاهش ضریب پسا در زوایای حمله بالا میگردد. از سوی دیگر جابه جایی این ابزار کنترل جریان به سمت لبهی فرار موجب بهبود عملکرد آن در افزایش برآی حداکثر، تاخیر در واماندگی و همچنین کاهش ضریب پسا در زوایای حملهی بالا می گردد . در حالی که میزان ضریب پسا در زاویههای حملهی پایین را اندکی افزایش میدهد.

کلیدواژه ها

جریان پایا - فلپ گارنی - مولد گردابه - ضرایب آیرودینامیکی- واماندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.