سنجش تعاملات و همکاری های فناورانه و دانشی با سازوکارها و ابزارهای مدل تریپل هلیکس (بررسی موردی: مقالات ISI نانوی ایران)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و نهمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT09_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا ضرغامی

کاندیدای دکتری تخصصی مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره وری، تهران دانشگاه علم و صنعت

پیمان اخوان

دانشیار دانشکده مهندسی صنایع، تهران دانشگاه مالک اشتر،

مصطفی جعفری

استادیار دانشکده مهندسی صنایع، تهران دانشگاه علم و صنعت

چکیده

با توجه به حجم انبوه داده ها در تعاملات و همکاری های مرتبط با تولیدات دانشی و فناورانه، لزوم استفاده از مدل های دقیق کمی، به منظور ارایه تحلیل، تصمیم سازی و در نهایت تصمیم گیری اثربخش از بدیهیات می باشد. مدل تریپل هلیکس با دغدغه سنجش، تحلیل و توسعه هم افزایی در تولیدات دانشی و نوآورانه در بین دانشگاه- صنعت- دولت، به عنوان ارکان اصلی مرتبط با پژوهش و نوآوری در سطح ملی شکل گرفته و در این راستا از رویکرد علم سنجی رهیافت متقابل ، بهره برداری نموده است. با توجه به قابلیت های تحلیلی این مدل، در این پژوهش به بررسی رویکرد مذکور، جهت استفاده در تحلیل تعاملات شبکهها و همکاریهای فناورانه و دانشی بین بنگاهی و بینالمللی پرداخته می شود. در نهایت، بعد از ارایه مقدمات و مبانی علمی موجود در رهیافت اطلاعات متقابل و مدل تریپل هلیکس، با مطالعه موردی مقالات ISI بخش نانوی ایران در بازه 2015 - 2010 به عنوان نمونه، توصیه های پژوهشی و کاربردی لازم جهت پژوهشگران و سیاست گذاران تولید علم، فناوری و نوآوری در کشور به منظور استفاده از مدل مذکور در مسیر هدف عنوان شده، ارایه شده است.

کلیدواژه ها

سنجش تعاملات، مدل تریپل هلیکس، اطلاعات متقابل، آنتروپی، نانو، همکاری های بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.