بررسی استحکام و رسانایی الکتریکی کامپوزیت های پلیمری- فلزی ساخته شده با چاپگر سه بعدی FDM

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: بیست و پنجمین همایش سالانه مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME25_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی نبی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، جلال آلاحمد

امیرحسین بهروش

دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، جلال آلاحمد

حامد اسلامی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، جلال آلاحمد

بهنام آخوندی

دانشجوی دکتری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، جلال آلاحمد

چکیده

در این مقاله به بررسی اثر افزودن ذرات فلزی به پلیمر خالص، بر استحکامو رسانایی الکتریکی قطعات چاپ شده در فرآیند FDM پرداخته شده است. در سالهای اخیر استفاده از چاپگرهای سه بعدی در صنایع گوناگونروزافزون بوده و فرآیند FDM یکی از متداول ترین روش های تولید قطعه در این حوزه می باشد. با اینکه پژوهش های گسترده ای در این بخش انجامشده ولی در زمینه توسعه مواد اولیه و استفاده از آنها در فرآیند FDMپژوهش های محدودی صورت گرفته است. در این تحقیق قطعات تولیدشده از جنس کامپوزیت پلیمری- فلزی با درصد وزنی ثابت 25 % پودر فلزبوده و از پودر مس به عنوان جزء فلزی و از گرانول ABS به عنوان پلیمر استفاده شده است. رشته های کامپوزیتی در یک فرآیند جداگانه تولید شدهو متغیرهای بهینه آن گزارش شده است. در نهایت با استفاده از آزمون هایکشش و رسانایی الکتریکی نتایج حاصل نشان داد که ذرات فلزی موجبکاهش استحکام و افزایش رسانایی الکتریکی کامپوزیت های پلیمری- فلزینسبت به پلیمر خالص می شوند.

کلیدواژه ها

چاپگر سه بعدی، فرآیند FDM، کامپوزیت پلیمری/ فلزی، استحکام کششی، رسانایی الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.