شبیه سازی کنترل سرعت موتور آهن ربای دائمی با استفاده از نرم افزار Matlab
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی برق کامپیوتر و فناوری اطلاعات
- کد COI اختصاصی: CEIC02_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2796
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه ساخت و تولید، دانشگاه صنعتی نوشیروانی باب
دانشیار، گروه ساخت و تولید ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
دانشجوی دکتری، گروه ساخت و تولید ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
مربی ، گروه الکترونیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
چکیده
موتورهای سنکرون آهنربای دائم، بعلت کارائی مطلوبی که دارند دارای کاربردهای متنوعی در صنعت هستند. بسته به کاربردهایی که در صنعت مورد نیاز است. نوع و روش کنترلی این گونه موتورها نیز متفاوت است. در این پژوهش در ابتدا، موتور آهن ربای دائم در محیط نرم افزاری Matlab شبیه سازی شده است . از روش میدان چرخشی برای کنترل موتور بگونه ای استفاده گردیده است که بتوان ولتاژ و جریان ها را در تمامی قسمت های موتور و اینورتر تحت شرایط ثابت و گذرا محاسبه کرد. برای سیستم کنترل مدار بسته از کنترل PI در مدار سرعت، برای عملیات گشتاور پایدار و گشتاور در شار تضعیف شده، استفاده شده است. کنترل موتور با استفاده از دو روش کلیدزنی مختلف(مدولاسیون پهنای باند و هیسترزیس) صورت گرفته و نتایج شبیه سازی برای حالت های بالاتر و پائین تر از سرعت مجاز موتور آورده شده است. نتایج ثابت کرده است که کنترلر PWM به خاطر ثابت بودن فرکانس کلیدزنی و ایجاد هارمونیک های کمتر در شکل موج های ولتاژ نسبت به کنترلر هیسترزیس عملکرد بهتری داشته است. مقدار خطا بین سرعت به دست آمده با سرعت واقعی در این کنترلر به مقدار زیادتری کمتر شده است.کلیدواژه ها
کنترل PI ، موتور سنکرون آهنربای دائم، مدولاسیون پهنای پالس (PWM) ، کنترل برداریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.