تحلیل پایداری و مدلسازی سه بعدی تونل و ایستگاه (مطالعه موردی: خط 4 متروی تهران)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس تونل ایران
- کد COI اختصاصی: ITC08_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4080
نویسندگان
دانشگاه تهران، دانشکده معدن، تهران
دانشگاه تهران، دانشکده معدن، تهران
دانشگاه صنعتی سهند تبریز، دانشکده معدن، تبریز
چکیده
امروزه سازههای زیرزمینی نقش مهمی در توسعه حمل و نقل شهری ایفا میکنند. مسیر تونل و ایستگاه های پذیرش مسافر از مهم ترین اجزاء در پروژه های مترو می باشد که می بایست مورد طراحی قرار گیرد. امروزه به منظور طراحی بهینه سیستم نگهداری و کاهش هزینه ها در فضاهای زیرزمینی سعی می گردد با بهره گیری از روش های مختلف عددی و تحلیلی بهینه ترین حالت طراحی سیستم نگهداری انجام گیرد. در این مقاله به بررسی سهبعدی و طراحی تونل و ایستگاه خط 4 متروی تهران در محدوده تقاطع بزرگراه نواب و آزادی با استفاده از نرمافزار FLAC3D پرداخته شده است. لازم به ذکر است که تونل خط 4 متروی تهران با روش حفاری NATM و ایستگاه مربروطه با سیستم پیشنگهدارنده طاق بتنی (CAPS) اجرا میگردد. نتایج نشان میدهد گام پیشروی 1 متر با سیستم نگهداری شاتکریت با ضخامت 25 سانتیمتر و جاگذاری قاب مشبک با فاصلهگذاری 5/0 متر برای تونل و فاصلهداری 2 متر در طاقهای بتنی برای سیستم پیشنگهدارنده طاق بتنی، سیستمی پایدار با مدنظر قرار دادن فاکتورهای ایمنی ایجاد مینماید. نتایج حاصل از بررسیها نشان داد که عملیات تزریق تاثیر قابل توجهی از لحاظ کنترل نشست سطحی ایفا مینماید.کلیدواژه ها
سیستم پیشنگهدارنده طاق بتنی، NATM، سکو زیرزمینی، FLAC3Dمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.