اثر کلاتور آهن بر جوانه زنی دانه و محتوای ساپونین گیاه یونجه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: BIOTECH01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان فتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس

فائزه قناتی

دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس

حسن زارع مایوان

دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

کمبود آهن اغلب در خاک های آهکی با افزایش pH خاک اتفاق می افتد که اغلب این کمبود با به کاربردن کودهای آهن رفع می گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر کودهای دارای آهن به شکل Fe-EDTA بر فاکتورهای جوانه زنی بذر گیاه یونجه و همچنین تاثیر تیمار موردنظر بر محتوای ساپونین گیاه یونجه است. در تحقیق حاضر، گیاه یونجه(گونه همدانی) در خاک آهکی رشد کرد. و با غلظت 100ppm از کلاتور آهن (Fe-EDTA) به مدت 4 هفته (هر هفته یک بار) اسپری شد. محتوای ساپونین گیاه کامل بعد از تیمار با گروه کنترل مقایسه شد. همچنین بذرهای گیاه نیز به مدت 4 روز با و بدون غلظت 100ppm تیمار شد و فاکتورهای رشدی روزانه ثبت گردید. تیمار کلاتور آهن منجر به کاهش محتوای ساپونین در گیاه کامل شد. درصد جوانه زنی بذرها نسبت به گروه شاهد تغییر معنی داری را نشان نداد.

کلیدواژه ها

ساپونین، جوانه زنی، کلاتور آهن ، یونجه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.