تحلیل رابطه نقش زنان در پیشرفت پایدار و وظایف مراقبتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنگره ملی زنان موفق ایران
  • کد COI اختصاصی: SIWOMEN01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 612
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره فنی

دانشیار گروه جغرافیای شهری؛ دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

مسلم است که مراقبت مسیولیتی اجتماعی با نیاز به صرف زمان و انرژی است بطوری که زنان را از ایفای نقش های موثر در فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی باز می دارد؛ به این ترتیب، عرف بودن این وظایف برای زنان، باعث تداوم فقر در بین زنان و تشدید نابرابری های جنسیتی در جامعه می شود. هدف اصلی از کنکاش در این موضوع و نگارش این مقاله، تحلیل و تبیین علمی موضوع برای پژوهشگران دانشگاهی و اجرایی، سیاست گذاران و شاغلین در زمینه جنسیت، پیشرفت و مراقبت است تا نسبت به آن حساسیت پیدا کنند و برای سیوالات اساسی ذیل پاسخ های مناسب و درخور بیابند: الف) فعالیت ها و نقش های مراقبتی زنان چه تاثیراتی بر روند توسعه پایدار، خانواده و اجتماع شهری دارند ب) براساس کار مراقبتی و از دیدگاه حقوق زنان و برابری های جنسیتی، چه راهکارها یا رویکردهای توسعه ای در خانواده و جامعه شهری، قابل تدبیر و اجرا خواهند بود از اهداف این بررسی، شناخت علمی و کاربردی موضوع و تلاش برای نهادینه شدن این موضوع که کار مراقبتی، باید بین جنسیت ها و بین خانه و سایر نهادهای اجتماعی تقسیم شود. هدف دیگر آن، کمک به برجسته ساختن اهمیت کار مراقبتی زنان در روند توسعه پایدار اقتصادی-اجتماعی اجتماعات انسانی است. نتایج این مطالعه نشان داد که توزیع نقش های مراقبتی تاثیرات مستقیم مثبتی بر روند توسعه پایدار اقتصادی-اجتماعی خانواده و جامعه شهری دارند؛ ترکیب و ادغام برنامه های فقرزدایی و فعالیت های مراقبتی رویکرد مناسبی برای احیا حقوق زنان خانه دار و توسعه پایدار شهری است. ترویج فرهنگ توزیع فعالیت های مراقبتی بین اعضای خانواده و جامعه، سبب افزایش رضایتمندی آنها از زندگی و فضای زیستی می شود

کلیدواژه ها

پیشرفت پایدار، نقش های جنسیتی، زنان، وظایف مراقبتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.