بررسی تأثیر سازه‌های سطحی مجاور تونل‌های شهری کم‌عمق بر پایداری آن‌ها (مطالعه موردی: تونل‌های دوقلوی قطار شهری تبریز)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC08_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر سالمی

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، شاهرود

احمد سالمی

عضو انجمن علمی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، دانشکده مهندسی ع

رضا نادری

دانشگاه صنعتی شاهرود ، دانشکده مهندسی عمران و معماری، شاهرود

سید محمد اسماعیل جلالی

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، شاهرود

چکیده

تونل‌های شهری علاوه بر کاهش تاثیرات مخرب زیست‌محیطی، کوتاه‌تر نمودن مسیرها و افزایش راندمان ترافیکی، به سبب استفاده عمومی و طولانی مدت از آن، بایستی دارای ایمنی بالایی باشند. از سوی دیگر به لحاظ قرارگیری این نوع سازه‌های زیرزمینی در مجاورت یا در زیر شالوده سازه‌های سطحی، اغلب لازم است تا تاثیر متقابل سازه‌های سطحی و زیرزمینی بر روی هم مورد ارزیابی قرار گیرد. لذا در این مقاله تاثیر ساختمان‌های بلند سطحی بر روی تونل‌های کم‌عمق‌ شهری مجاور، با استفاده از مدل‌سازی عددی و با به‌کارگیری FLAC2D بررسی شده است. به عنوان یک مطالعه موردی تاثیر ساختمان‌های بلند بلور و نسیم بر روی پایداری تونل‌های دوقلوی قطار شهری تبریز مورد بررسی قرار گرفته و مقایسه‌ای بین نیروهای اعمال شده بر پوشش تونل‌ها و ضرایب اطمینان پایداری پوشش بتن‌ مسلح آنها، در دو حالت تونل‌سازی ساده و همراه با بارگذاری شالوده‌هاف ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

تونل‌های شهری، شالوده سازه‌های سطحی، پایداری، پوشش بتن مسلح تونل، FLAC 2D.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.