احتراس در قرآن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم انسانی، مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم رمرودی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث،دانشگاه سیستان و بلوچستان،دانشکده الهیات

ولی اله حسومی

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده الهیات

سیدمحمدحسین موسوی

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده الهیات

چکیده

قرآن کتابی است که کلام آن استوار، با صلابت و مشحون از محاسن و زیباییهای ادبی میباشد و اسلوب و معیارهای بلاغت در بافت سور و آیات آن به شیوایی به کار رفته است. در این مقاله یکی از اسلوبهای بدیعی (احتراس) از قرآن استخراج و مطابق آثار و نظریات دانشمندان اسلامیبررسی شده است؛ هدف اصلی شناساندن نمونههای بدیعی قرآن به جویندگان و دانشپژوهان است تا به محاسن و مفاهیم عمیق کلام الهی بیشتر پی ببرند. مقاله حاضر با روش توصیفی B تحلیلی میباشد، جامعه آماری شامل آیاتی است که نمونهی این لفظی بدیعی در آنها برجسته است با توجهبه یافتههای تحقیق، این نتیجه حاصل شد که نظم متن، برخاسته از شیوه تلفیق کلمات و ترکیبات با یکدیگرو صلابت و استواری کلام، ناشی از کاربرد طبیعی این آرایهها در آیات است؛ بدین علت قرآن شیوا، رسا و در اوج فصاحت و بلاغت است

کلیدواژه ها

قرآن، علم بدیع، احتراس، تکمیل، ایغال، تذییل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.