تاثیر فاکتورهای طراحی پایدار بر افزایش حس آرامش فضا در آسایشگاه های روانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملّی معماری و شهرسازی «پایداری و تاب آوری از آرمان تا واقعیت»
  • کد COI اختصاصی: CBEAUI04_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده آلاله میرزنده دل

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

جمال الدین سهیلی

استادیار، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

چکیده

امروزه با گسترش شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع آلودگی های محیطی بیش از قبل شده و اثرات منفی آن برزندگی افراد و همچنین محیط زیست باعث بروز مشکلات زیادی شده است. در طی چند دهه ی اخیر این مطلب کاملا روشن شده که حفاظت از کره زمین و منابع آن مسیله بسیار مهمی است. طراحی پایدار به عنوان یکی از روش های دوستار و سازگار با محیط زیست و دربرگیرنده منابع تجدیدپذیر سعی دارد تا با ارایه اصولی به بهبود روند طراحی در بحران های امروزی کمک کند و باعث افزایش بازدهی و همچنین آشتی با طبیعت و حفظ منابع شود. همچنین این صنعتی شدن باعث برهم خوردن آرامش افراد جامعه و بروز برخی از مشکلات روانی در آنها شده است. آسایشگاه روانی به عنوان فضایی جهت بهبود حال بیماران می کوشد تا محیطی آرامش بخشی را برای افراد محیا سازد تا روند طراحی تسریع شود و بیماران به زندگی عادی بازگردند. در این مقاله سعی داریم با بررسی اصول طراحی پایدار به عنوان یک فاکتور تاثیرگذار در نظر گرفته شده بپردازیم و تاثیرات آن را بر آسایشگاه های روانی و ایجاد حس آرامش در این فضاها مورد بررسی قرار دهیم و با روش تحلیلی- توصیفی مولفه های طراحی پایدار را مورد توجه قرار داده و ارتباط آن را در افزایش حس آرامش فضا در آسایشگاه های روانی بررسی کنیم. در نهایت به رعایت اصولی جهت بهبود روند طراحی در آسایشگاه های روانی دست می یابیم که باعث افزایش حس آرامش در آن فضا شده و روند بهبودی بیماران را تسریع می بخشد.

کلیدواژه ها

پایداری، طراحی پایدار، آرامش، آسایشگاه روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.