تحلیل همبستگی بین سرمایههای اجتماعی و سرمایه انسانی با درجه توسعه یافتگی شهرها (نمونه موردی: شهر الوند و شهر قزوین)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملّی معماری و شهرسازی «پایداری و تاب آوری از آرمان تا واقعیت»
- کد COI اختصاصی: CBEAUI04_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 836
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
استادیار، گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
چکیده
این پژوهش به تبیین تاثیری که سرمایه اجتماعی بر توسعه یافتگی شهرها می گذارد، میپردازد و هدف از آن سنجش و ارزیابی رابطهپایداری اجتماعی با توسعه یافتگی شهرهاست. از این رو به مطالعه سرمایه اجتماعی، توسعه یافتگی و شاخص های هریک و تاثیر آنان بردیگری پرداخته شد. دو شهر قزوین و الوند به علت وجود سرمایه های اجتماعی با سطوح متفاوت، سطح توسعه یافتگی مختلف و گرفتنتاثیر یکسان از محیط به واسطه موقعیت یکسان به عنوان نمونه های موردی پژوهش انتخاب شد. از بین شاخص های استخراجی از طریقتحلیل محتوا شاخص هایی استخراج شد و از طریق اطلاعات آماری و اسنادی از سازمان های مربوطه و در راستای آن با تحلیل پرسشنامه هااز طریق نرم افزارهای Spss و Excel با آزمون های آماری مربوطه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نمره سرمایه اجتماعی وشاخص های کلیدی آن در دو شهر محاسبه گردیده است و باهم مقایسه شد. سپس در ارتباط با وضعیت توسعه مورد سنجش قرار گرفت.در این پژوهش دیده شد که از نظر ابعاد سرمایه های اجتماعی شهر الوند وضعیت مطلوب تری نسبت به قزوین دارد. اما از نظر شاخص هایکمی توسعه یافتگی شهر الوند در مقایسه با قزوین در سطح پایین تری قرار دارد.همچنین با وجود سرمایه اجتماعی قویتر در شهر الوندنسبت به قزوین به علت عدم وجود خدمات و امکانات مطلوب، گرفتن خدمات از شهر قزوین و وجود سرمایه های اجتماعی درون گروهیقویتر نبست برون گروهی؛ توسعه یافتگی شهر از حد انتظار و در مقایسه با شهر قزوین کمتر بوده است.کلیدواژه ها
سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی، توسعه یافتگی شهرها ،تحلیل محتوا، الوند و قزوینمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.