CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی محور اصلی محلات تاریخی در جهت ارتقاء کیفیت زندگی (نمونه موردی: محور امامزاده یحیی، محله عودلاجان، منطقه 12 شهر تهران)

عنوان مقاله: طراحی محور اصلی محلات تاریخی در جهت ارتقاء کیفیت زندگی (نمونه موردی: محور امامزاده یحیی، محله عودلاجان، منطقه 12 شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: CBEAUI04_031
منتشر شده در چهارمین کنفرانس ملّی معماری و شهرسازی «پایداری و تاب آوری از آرمان تا واقعیت» در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم سلحشور - دانش آموخته کارشناسی ارشد طراحی شهری، گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین ، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

خلاصه مقاله:
مراکز ارزشمند تاریخی شهرها، تجدید حیات وروان بخشی آنها و تجهیزشان برای ایفای نقش پایدار مرکز شهری در آینده،از اهمیت و حساسیت ویژه برخوردار است. از سوی دیگر، میدانیم طراحی خیابان اصلی محلات، اعم از محلات تاریخی بارویکرد ارتقاء کیفیت زندگی، راهبردی در جهت ارتقاء امنیت، حضورپذیری، حس مکان و دسترسی آسان برای همه افراداستفاده کننده از محیط می باشد. از اینرو لزوم ساماندهی و طراحی محورهای ساختاری به عنوان یکی از عناصر اصلی درسازمان رضایی و ساختاری محلات تاریخی، بیش از پیش احساس می شود.در نوشتار پیش رو، سعی بر آن است تا از طریق بازگرداندن رعالیت های برتر، به محدوده مرکز تاریخی تهران و ارایه یتسهیلات تشویقی و ترویج اسکان اقشار اصیل در فرآیند احیای مرکز تاریخی و ارتقاء کیفیت محیط، اقتصاد محله امامزادهیحیی را از این طریق احیا نماید. روش تحقیق، تلفیقی از سنجش کمی و کیفی و بر اساس تحلیل پرسشنامه های تهیهشده در طول پژوهش و نیز شناسایی صورت گرفته از محله در بخش قبل، با استفاده از روش تحلیل راهبردی سوات،تحلیل وضع موجود محله صورت گرفته و بر پایه نتایج حاصله، جدول اهداف، راهبرد و سیاست های پیشنهادی ارایه شدهاست. سپس، بر پایه نتایج حاصل از جدول ارزیابی سوات و جدول اهداف، راهبرد و سیاست پیشنهادی، طرح پیشنهادی ونتیجه گیری کلی ارایه شده است. در آخر پیشنهادات پژوهش، با هدف بهبود کیفیت زندگی ارایه شده است.

کلمات کلیدی:
خیابان، کیفیت زندگی، بارت تاریخی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/632099/