روشی نوین برای مبادله و آرشیو تصاویر مبتنی بر رایانش ابری برای کاربرد تروما

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات ایران
  • کد COI اختصاصی: FBFI02_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشکان کشاورزی

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات، قطب علمی کنترل و پردازش هوشمند ایران گروه فناوری اطلاعات دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه تهران، تهران،

رضا آقایی زاده ظروفی

استاد تمام، قطب علمی کنترل و پردازش هوشمند ایران گروه فناوری اطلاعات دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه تهران، تهران

احمد خونساری

دانشیار، قطب علمی کنترل و پردازش هوشمند ایران گروه فناوری اطلاعات دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه تهران، تهران،

چکیده

کشور ما در معرض آسیب های جدی طبیعی قرار دارد. به همین دلیل لازم است که بسیاری از سرویس های بحرانی به صورت یکپارچه ارایه گردد. نقش مبادله و آرشیو تصاویر در امر درمان، تشخیص و پیگیری در مراکز درمانی دارای اهمیت به سزایی است. علی رغم این که فناوری سامانه پکس دارای مزیت های فراوانی است، برای مراکز درمانی کوچک به دلیل هزینه زیاد و در مراکز درمانی بزرگ به دلیل متصل نبودن به بقیه مراکز درمانی مشکلات عدیده ای به وجود آورده است و بسیاری از مراکز درمانی به دلیل وجود این مشکل ها از پکس استفاده نمی کنند. با این اوصاف مراکز تروما نیز نخواهند توانست با مراکز درمانی دیگر ارتباط برقرار کنند و از مزیت های آن بهره ببرند. در یک دهه گذشته محققین راهکارهای مختلفی ارایه داده اند و با ترکیب پکس با فناوری های مختلف سعی در حل مشکلات ذکر شده کرده اند. از میان فناوری های مطرح موجود، رایانش ابری مزیت های بسیاری نسبت به بقیه دارد و استفاده از آن در کنار فناوری پکس باعث می شود تا به اطلاعات بیمارستانی در هر مکان و هر زمانی دسترسی داشته باشیم.اگرچه محاسبات مبتنی بر رایانش ابری امکان جدیدی را فراهم نموده است، اما راهکارهای توسعه این فناوری جهت کاربردهای حساس درمانی در ایران نمونه های موفقی ندارد. هدف اصلی این پژوهش، ارایه یک معماری جدید برای اتصال مراکز درمانی جهت امکان ارایه سرویس های آنی به مرکز تروما روی ابر می باشد، به صورتی که کاربران بتوانند با تاخیر کم و در یک بستر امن اطلاعات مربوط به مطالعات پزشکی را دریافت کنند، در آن ها جست و جو کرده و تصاویر مربوط به هر مطالعه را ببینند. از جمله مشکلاتی که در این مقاله حل شده است، می توان به یکپارچگی اطلاعات در سامانه پکس، بهبود سرعت ارسال و دریافت درخواست ها و هم چنین بهبود کیفیت خدمات ارایه شده به بیماران در مراکز تروما اشاره کرد.

کلیدواژه ها

سرویس های بحرانی، آرشیو تصاویر، مراکز درمانی، سامانه پکس، مراکز تروما، رایانش ابری، یکپارچگی اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.