تبیین راهبردهای طراحی پارک مهندسی ساختمان با رویکرد معماری پایدار در شهر سنندج

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی - دبی و مصدر
  • کد COI اختصاصی: CAMU03_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان امانی

دانشجوی کارشناس ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران

وریا اساسی

عضو هیات علمی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیجار

چکیده

رشد ساخت و سازهای بشر، افزایش استفاده از سوخت های فسیلی، آلودگی های محیطی، گرم شدن زمین و تغییرات اقلیمی به خصوص بعد از انقلاب صنعتی و برهم خوردن تعادل میان نیاز بشر به منابع انرژی و توان کره ی زمین در تامین این نیاز و روند رو به رشد تخریب محیط زیست، محققان و پژوهشگران را بر آن داشته تا هرچه بیشتر به مبحث توسعه پایدار و ضرورت های آن بپردازند. در این میان محققان در زمینه ی انرژی و ساختمان، حرکت به سوی معماری پایدار و توسعه ی پایدار را به عنوان راهکاری مناسب در راستای حرکت به سوی تعادل در زندگی بشر و محیط زیست معرفی می کنند. چرا که پایدار ساختن تلاشی است در راستای ارایه ی راهکارهایی در جهت یکی شدن ساختمان با طبیعت و کاهش آسیب منابع انرژی تجدید ناپذیر و محیط زیست. این تحقیق در پی دستیابی به معیارهای طراحی پارک مهندسی ساختمان با رویکرد معماری پایدار با توجه به اقلیم سرد(شهر سنندج) است ، لذا با بکارگیری روش کتابخانه ای و بررسی تحقیقات انجام شده و نیز استفاده از مدل های صاحبنظران حوزه انرژی ساختمان ، در راستای فرآیند شناخت و خلق مکان، عناصر فضایی و چگونگی پیوند میان این عناصر ، مطلوبیت فضای پارک مهندسی ساختمان بررسی شد ، تا علاوه بر استفاده از انرژی های طبیعی، با ارایه راهکار های مختلف در زمینه ی معماری پایدار کارآمدترین شرایط را در جهت جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان مهیا سازد و باعث بهبود فضای سبز در شهر گردد. در نهایت راهبردهای خلق پارک مهندسی ساختمان در شهر سنندج تبیین گردید.

کلیدواژه ها

پارک مهندسی، معماری پایدار، معماری سبز، طراحی اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.