شناسایی و رتبه بندی راهکارهای موثر بر توسعه صادرات محصولات شوینده کشور با نظرسنجی از خبرگان و یک رویکرد مبتنی بر کارت امتیازی متوازن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت و اقتصاد جهانی
  • کد COI اختصاصی: MWECONF01_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه رنجی ابراهیم سرایی

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

محمدمهدی مهتدی

عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی قم

چکیده

حرکت به سمت صنعت بدون اتکا به نفت خام یکی از راهبردهای کلیدی مطرح در توسعه اقتصادی کشورمیباشد. خانواده مواد شوینده یکی از محصولات صنایع پایین دستی پتروشیمی است که ایران میتواند به توسعه صادرات آن توجه داشته باشد. با این حال مرور آمار موجود نشان می دهد کشور ما علی رغمبرخورداری از مزیت نسبی قابل توجه و بازارهای منطقه ای مناسب، نتوانسته است سهم چندانی از بازار تجارت جهانی این محصولات کسب کند. این مقاله به بررسی عوامل موثر بر توسعه صادرات محصولات شوینده اختصاص دارد. بدین منظور ازطریق تکنیک دلفی و مصاحبه با خبرگان، فهرستی از عوامل موثر در موضوع پژوهش شناسایی شده و در قالب پرسشنامه به نظرسنجی از خبرگان گذاشته شده و اعتبارسنجی گردیده است. در نهایت فهرستی از 49 عوامل کلیدی موثر شناسایی شد که توجه به آنها در توسعه صادرات محصولات شوینده اثربخشبرآورد می شود. این عوامل در دو گروه محیط خارجی )محیط کلان، محیط فعالیت صنعت و هم افزایی بین بنگاه ها( و داخلی دسته بندی شده اند. عوامل محیط داخلی با رویکرد کارت امتیازی متوازن به چهار گروه راهبردهای بازار و مشتریان، فرآیندهای داخلی، تولید و فناوری، مالی و سرمایه گذاری ودانش، رشد و یادگیری نیروی انسانی دسته بندی شدهاند و تاثیر هر یک از این گروهها در قالب فرضیهای مستقل، آزمون شده است. همچنین عوامل شناساییشده با استفاده از آزمون فریدمن اولویتبندی شدهاند.این پژوهش، تحقیق کاربردی از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی است و نمونه گیری به روش غیرتصادفی گلوله برفی صورت پذیرفته است.

کلیدواژه ها

بازرگانی بینالملل، بازاریابی، صادرات، کارت امتیازی متوازن، محصولات شوینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.