حل مساله مکان یابی دستگاه های خودپرداز با استفاده از برنامه ریزی چند هدفه فازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت صنعتی، دوره: 15، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMS-15-44_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید شاهبندرزاده

استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر

محمد حسین کبگانی

مربی، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر،

چکیده

پژوهش حاضر در ارتباط با مکان یابی دستگاه های خودپرداز می باشد. هدف آغازین این پژوهش، شناسایی عوامل موثر برای انتخاب مکان مناسب برای دستگاه های خودپرداز می باشد. سپس با تعیین نقاط بالقوه جهت استقرار این دستگاه ها با استفاده از مدلسازی ریاضی، مکان بهینه این دستگاه تعیین می گردد. همچنین دررویکرد پیشنهاد شده این پژوهش، بمنظور تعیین مهمترین عوامل موثر برای تعیین مکان دستگاه های خودپرداز استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی گروهی فازی اقدام به وزن دهی این عوامل می شود. نهایتا با بکارگیری فن تخصیص خطی با رویکرد چند هدفه اقدام به تعیین مکان این دستگاه ها در سطح شهر بوشهر می گردد. دراین پژوهش 46 عامل برای تعیین مکان برای دستگاه های خودپرداز براساس پیشینه پژوهش و در نهایت براساس نظر کارشناسان به شش گروه عوامل جمعیتی، عوامل اقتصادی اجتماعی، عوامل رقابتی تجاری، عوامل مطلوبیت عمومی ( زیرساخت و مجاورت)، عوامل سرمایه گذاری و عوامل سیاسی قانونی دسته بندی شد. همچنین براساس وزن های بدست آمده از تحلیل سلسله مراتبی فازی، عوامل جمعیتی به عنوان مهمترین عامل شناسایی گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که هرکدام از عوامل شش گانه تعیین شده، می تواند اثرات متفاوتی بر روی تصمیم گیرندگان داشته باشد.

کلیدواژه ها

مکان یابی، دستگاه های خود پرداز، مدلسازی ریاضی، تخصیص خطی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.