ارتقای کارایی شناسایی پارامترهای فیزیکی سازه با استفاده از کاهش تکینگی ماتریس های پاسخ در حل معکوس معادلات حرکت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 28، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-28-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید قاسمی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، دانشکده عمران و نقشه برداری، گروه عمران، قزوین

بابک تقوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، دانشکده عمران و نقش هبرداری، گروه عمران، قزوین

سعید عباس بندی

استاد، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، دانشکده علوم پایه، گروه ریاضی کاربردی، قزوین

چکیده

در این مقاله شناسایی ماتری سهای مشخصه سیستم خطی (شامل ماتریسهای جرم، میرایی و سختی) بااستفاده از حل معکوس معادلات حرکت، با تمرکز بر کاهش شرایط بدوضعی دستگاه معادلات حاصل، در حوزه فرکانس ارایه گردیده است. این روش با انداز هگیری پاسخهای شتاب در درجات آزادی سازه تحت یک تحریک اجباری، به شناسایی سیستم و تشخیص خرابیهای محتمل م یپردازد. بدوضعیمعادلات حرکت و وجود نویز در پاسخهای شتاب انداز هگیر یشده ب هعنوان یک مشکل ناگزیر، موجب ناپایداری پاسخ مسیله تشخیص سیستم، خطای فزاینده و عدم قابلیت اعتماد در ماتری سهای مشخصه تعیی نشده م یشود. دراین مقاله الگوریتمی برای بهبود بخشیدن به مشکلبدوضعی حل معکوس مسیله در روند شناسایی سیستم ارایه گردیده است که یک روش خاص بالامثلث یسازی ماتریس است. الگوریتم پیشنهادی با شناسایی بردارهای موازی و شب هموازی موجود در ماتریس ضرایب دستگاه معادلات خطی به حذف بردارهای وابسته خطیم یپردازد و با کاهش تکینگی ماتریس، موجب پایدارسازی و ارتقای پاسخ م یگردد. در تخمین بهینه ماتریسهای مشخصه سیستم در روند شناسایی از روش حداقل مربعات و تابع جریمه استفاده شده است. ب همنظور بررسی کارایی الگوریتم پیشنهادی، ماتری سهای مشخصه قاب هشت طبقه غیربرشی با میرایی نامتناسب با استفاده از الگوریتم کاهش تکینگی در شناسایی سیستم،تعیین شد هاند. نتایج نشان م یدهد استفاده از الگوریتم پیشنهادی در بهبود تخمین و پایداری پاس خها کاملا مفید است.

کلیدواژه ها

شناسایی سیستم سازه، حل معکوس معادله حرکت، مسیله بدوضع، تکینگی ماتریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.