مروری بر روشهای کنترل سیلاب با کمک GIS

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE08_973
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی معصومی شهربابک

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مسعود رضا حسامی کرمانی

عضو هیات علمی بخش مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمد جواد خانجانی

عضو هیات علمی بخش مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

پیشبینی یا کنترل سیلاب به علت همراه داشتن خطر جانی و مالی در سیلابهای مختلف ، همواره مورد توجه محققین بوده است. در ساختمانهای نزدیک مناطق سیل خیز، معمو ً لا هدف آنالیزکم کردن خسارت جانی و در مناطق دورتر کم کردن خسارت مالی است. در مقاله حاضر روشهای مختلف مدل سازی آورده شده است. مدلسازی سیلاب، کنترل فرسایش خاک، استفاده از سنجش راه دور و توسعه هیدروگراف خروجی از جمله روشهای مورد استفاده برای کنترل و پیش بینی سیلاب میباشند. در برخی حوزه های آبریز، با استفاده از آنالیز داده ها رابطه مقدار فرسایش خاک دبی سیلاب محاسبه می شود. برای حوزه های آبریز نزدیک ساخنمانهای مسکونی، کم کردن خسارت وارده به ساختمان، هدف آنالیز می باشد. در نزدیکی سدها و مخازن بهره برداری، برای جلوگیری از خسارت به تجهیزات مذکور، یک مخزن جداگانه طراحی میشود. در این حوزه ها مقدار دبی ورودی به مخزن براساس آنالیز سیلابهای قبلی محاسبه می شود. برای حفظ ابنیه تاریخی نزدیک حوزه های آبریز، ابنیه مورد نظر و حوزه نزدیک آن شبیه سازی شده و برای دبی های مختلف مورد بررسی قرار میگیرد. در مقاله حاضر جزئیات آنالیز هر روش ارائه شده است.

کلیدواژه ها

پیش بینی سیلاب، فرسایش خاک، راهکار بهینه، سنجش از راه دور،GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.