مقایسه کارایی کاربرد خرد شده و یکباره علف کش مزوسولفورون متیل+یدوسولفورون متیل سدیم در یولاف وحشی (Avena ludoviciana L.)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای زراعی ایران، دوره: 12، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JFCR-12-2_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 597
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، ،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، ،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده
امروزه کاهش استفاده از علف کش ها و راهکارهای مختلفی مانند کاربرد خرد شده آنها که منجر به کاهش میزان مصرف می شود، مورد توجه قرار گرفته است. آزمایش گلخانه ای در دو نوبت جهت مقایسه کارایی مصرف یکباره و خرد شده علف کش مزوسولفورون متیل+یدوسولفورون متیل در کنترل علف هرز یولاف وحشی انجام و تاثیر فاصله زمانی بین دو کاربرد علف کش در رهیافت خرد شده و نسبت های مختلف مورد استفاده در هر کاربرد، بررسی شد. تجزیه داده ها با روش های مقایسه ED90 و مدل اختلاط انجام شد. نتایج نشان داد که با تاخیر در کاربرد علف کش، کارایی آن در هر دو روش یکباره و خرد شده کاهش یافت ولی این کاهش در کاربرد یکباره شدیدتر بود. در میان نسبت های مختلف کاربرد، نسبت 75:25 تقریبا در تمام مراحل کاربرد، کارایی بیشتری در کنترل یولاف وحشی، داشت. ولی با توجه به مدل اختلاط نسبت 50:50 تنها نسبت هم کاهی بود که از سم پاشی در مراحل رشدی دیرهنگام یولاف وحشی (7 و 14 روز بعد از مرحله 2 برگی) ثبت شد. واکنش افزایشی در هر دو نسبت 50:50 و 75:25 در مراحل ابتدایی رشد (سم پاشی، 3 روز بعد از مرحله 2 برگی) رخ داد. با توجه به نتایج آزمایش، کارایی کاربرد خرد شده علف کش مزوسولفورون متیل+ یدوسولفورون متیل، بیشتر از کاربرد یکباره آن بود.کلیدواژه ها
ایزوبول، کارایی علف کش، دز-پاسخ، دزهای کاهش یافته، مدل افزایشی، مدل اختلاطمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.