سرقت اینترنتی: حدی یا تعزیری

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه فقه و اصول، دوره: 42، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FIQH-42-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر ایزدی فرد

استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران

علی پیردهی حاجیکلا

کارشناس ارشد رشته فقه و حقوق اسلامی

چکیده

یکی از موضوعات نوظهور در عرصه ارتباطات جهانی و در فضای مجازی ، سرقت اینترنتی است که متاسفانه روز به روز به دلیل نبود قانونی مدون بر مرتکبین آن افزوده می شود. از طرف دیگر می دانیم که ماهیت سرقت اینترنتی که در محیط مجازی اینترنت واقع می شود ، غیر از سرقتی است که در دنیای ملموس غیراینترنتی رخ می دهد. از اینرو این سوال مطرح است که آیا سرقت اینترنتی همان سرقت مصطلح فقهی است تحقق شرایط آن چگونه است آیا در سرقت اینترنتی همانند سرقت فیزیکی ، صاحب مال از عین مال خود محروم می شود آیا داده ها و اطلاعات مال محسوب می گردند آیا به اجرا گذاشتن کد رمز (شکستن قفل )، مصداق هتک حرز است مجازات کیفری در سرقت اینترنتی چیست حد است یا تعزیر هدف ما در این مقاله ضمن تبیین ماهیت سرقت اینترنتی ، پاسخ به سوالهای مطرح شده و در نهایت، تعزیری دانستن سرقت اینترنتی آن هم فقط به دلیل عدم تحقق یکی از شرایط سرقت یعنی اخذ فیزیکی و نیز ارایه شیوه های نو و جدید در تعزیر کاربر سارق است.

کلیدواژه ها

سرقت اینترنتی، سرقت فیزیکی، حد، تعزیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.