بررسی تاثیر برخی عامل ها بر عملکرد یک خرمن کوب دستی (مدل T30) در کوبش چند رقم گندم
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دوفصلنامه ماشین های کشاورزی، دوره: 6، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JAM-6-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 485
نویسندگان
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
در این تحقیق عملکرد خرمن کوب T30 در کوبش چند رقم گندم مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر عامل های مستقل شامل سرعت خطی کوبنده (در3 سطح 400، 500 و 600rpm) و تغذیه ی محصول (در 3 سطح 600، 900، (1800kg h(-1) و ارقام متداول گندم (در 3 سطح آذر 2، سرداری و رصد) بر تلفات و درصد دانه های آسیب دیده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده های بهدست آمده از طرح آزمایش فاکتوریل در قالببلوک های کامل تصادفی و برای مقایسه ی میانگین ها از آزمون چند دامنه ای دانکن استفاده شد. نتایج نشان داد که اثرهای نوع رقم، میزان تغذیه، سرعت خطی کوبنده و کلیه ی اثرهای متقابل، بر درصد تلفات کوبش معنی دار بود (P< 0/01). نتایج مقایسه ی میانگین اثرهای اصلی عامل ها نشان داد که رقم رصد دارای کم ترین میانگین تلفات کوبش (4/2%) و رقم آذر 2 با اختلاف معنی دار دارای بیش ترین میانگین تلفات کوبش (15/6%) بود. هم چنین با افزایش میزان تغذیه از 600 به 1800kg، کاهش معنی داری در تلفات کوبش از مقدار میانگین 13/0 به مقدار میانگین (5/4kg h(-1 اتفاق افتاد. نتایج بررسی اثرهای متقابل سه گانه نشان داد که کم ترین مقدار تلفات کوبش (15%) در آزمایش با رقم رصد، سطح تغذیه (600kg h(-1 و سرعت دورانی کوبنده 600rpm به دست آمد. بیش ترین مقدار تلفات کوبش (39/387%) در ازمایش با رقم آذر 2، سطح تغذیه (1800kg h(-1 و سرعت دورانی کوبنده 400rpm به دست آمد. در کلیه آزمایش ها درصد دانه های آسیب دیده ناچیز (کم تراز 0/5%) بود.کلیدواژه ها
تلفات کوبش، خرمن کوب، گندممقالات مرتبط جدید
- ساخت پوشش آبگریز مبتنی بر نانوذرات سیلیکا مقاوم در برابر خوردگی
- Thermodynamic study of a trigeneration system based on solar energy
- Thermodynamic comparison of different solar organic Rankine cycles
- Energy and exergy analysis of a trigeneration system based on geothermal energy
- Thermodynamic comparison of the geothermal -based power plants
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.