شناسایی نماتدهای پارازیت گیاهی جمع آوری شده از مزارع حبوبات در استان خراسان شمالی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دو فصلنامه پژوهش های حبوبات ایران، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPR-5-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

عصمت مهدیخانی مقدم

دانشیارگروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

ساره بقایی داوری

استادیارگروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بهمنظور شناسایی نماتدهای انگل گیاهی مزارع حبوبات، مجموعا 41 نمونه ریشه و خاک اطراف ریشههای نخود،لوبیا و عدس از مزارع کشت این محصولات در مناطق مختلف استان خراسان شمالی جمعآوری و نماتدهای موجود در آنها با استفاده از روش الک و سانتریفیوژ استخراج گردید. پس از تهیه اسلایدهای میکروسکوپی، نماتدهایاستخراج شده با استفاده از منابع معتبر علمی مورد شناسایی قرار گرفت. در این بررسی 11 گونه نماتد از هفت جنس متعلق به زیرراستههای Tylenchina و Aphelenchina شامل گونههای limberi Aphelenchoides. ،AFilenchus ،D. tenuidens ،Ditylenchus adasi ،Aphelenchus avenae ،spicomucronatus Pratylenchus ،Helicotylenchus vulgaris ،Geocenamus tenuidens ،F. thornei ،cylindricaudus neglectus و th ornei. P تشخیص داده شد. در بین گونههای شناسایی شده، گونه adasi Ditylenchus برای اولین بار از ایران گزارش میشود.

کلیدواژه ها

حبوبات، خراسان شمالی، نماتدهای پارازیت گیاهی، Tylenchina ،Aphelenchina

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.