بررسی نقش مخاطرات هیدروژئومورفولوژی در ناپایداری ساخت و سازه های شهر توریستی سرعین

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE08_783
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی عابدینی

استاد یار دانشگاه محقق اردبیلی دکترای تخصصی ژئومورفولوژی

چکیده

شهر توریستی و کوهپایه ای سرعین در دامنه شرقی کوه سبلان(در ارتفاع بین 1640 تا 1740 متر) و 15 کیلومتری غرب شهر اردبیل در مسیر دره گسل احتمالی شکل گرفته است. در سطح مواد پرتابه های آتشفشانی(توف،کنگلومرا،خاکستر و لارهار و مواد تراسهای آبرفتی قدیمی) و سازند های مارنی و تراورتن شکل گرفته و به سرعت در حال توسعه و گسترش است. در محل نشستگاه (Site) فعلی شهر، دو گسل فعال با روند شرقی - غربی و شمالی – جنویی قابل تشخیص است. منطقه آتشفشانی نیمه خاموش سبلان در مرحله هیدروترمال و از لحاظ تکتونیکی فعال است. در زلزله اردبیل 1375 ، شکست لایه ها در وسط شهر توریستی سرعین موجب آرتزین آب گرم به ارتفاع 12 متر شد. وجود آبهای گرم معدنی (سبلان،گاومیش گلی،ساری سو،ژنرال،پنج خواهران و.. ،و نیز چشمه های آب گرم معدنی زیاد حکایت از تغییر تحولات فیزیکو –شیمیائی در ساختار زمین شناسی منطقه دارد. برجها و هتل های مدرن بیش از 15 طبقه ،(% بشدت در منطقه فعال تکتونیکی در حال توسعه وگسترش است. نتایج نمونه برداری و آزمایشات نشانگر در صد بالای رس( 46 سیلت 32 %)،(ماسه( 25 %) است. لذا وجود رس با شاخص خمیرائی بالا،شیب توپوگرافی زیاد،فعالیت گسلها در نشستگاه شهر و نیزوجود لایه مارنی و پرتابه های آذرین شیبدار و برای فونداسیون سازه ها سنگین در مواقع بروز زمین لرزه نسبتاً شدید(بیش از 5/5 ریشتری) بسیار مخاطره آمیز است.

کلیدواژه ها

زمین ساخت،زیر ساخت، پایداری و ناپایداری، مخاطرات هیدروژئومورفولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.