کیفیت بخشی به نوشته های فی البداهه دانش آموزان پایه پنجم: مطالعه ای به روش اقدام پژوهی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم تربیتی، مدیریت و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HPCONF01_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره رهسپار

کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی، دانشگاه تهران

کیوان صالحی

استادیار گروه روش ها و برنامه های آموزشی و درسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران

چکیده

نگارنده که دارای سمت معاون آموزشی یک دبستان دخترانه می باشد در حین انجام فعالیت های آموزشی در ساعات تفریح دانش آموزان متوجه شد که جملات نگارشی دانش آموزان عاری از هر گونه کیفیت نوشتاری است و در رابطه با هر موضوعی تنها به نوشتن اطلاعات ساده ی علمی اکتفا می کنند. سعی گردید این مشکل با بهره گیری از ظرفیت روش تحقیق اقدام پژوهی، مورد اقدام و بهبود قرار بگیرد. در همین راستا به روش دلفی و با استفاده از نظرات معلمان باتجربه، کارشناس با سابقه آموزش ابتدایی، سرگروه پایه ی پنجم، داور جشنواره الگوهای برتر تدریس، مدیر و دیگر معاونین مدرسه، ملاک هایی بر اساس کتاب های درسی برای تعیین کیفیت نوشتاری دانش آموزان برگزیده شد و قالب های نوشتاری مناسب مشخص گردید. بررسی های تکمیلی نشان داد دانش آموزان از پایه ی اول ابتدایی با این قالب های نوشتاری آشنا می شوند ولی بعدها به دلایلی نظیر عدم استفاده برای ارزش گذاری به عنوان معیار قضاوت، فقدان توجه و تاکید لازم توسط معلمان، و کم توجهی در کتب های درسی، این مهارت ها فراموش می شود. بر همین مبنا، پژوهشگر به طراحی نموداری از قالب های نوشتاری پرداخت و سپس آن را در کلاس درس بر اساس یک سناریوی آموزشی به دانش آموزان معرفی نمود. در پایان نتایج قابل توجهی به دست آمد که نشانگر شکل گیری تغییرات محسوس در کیفیت نوشته های دانش آموزان بود..

کلیدواژه ها

کیفیت بخشی به نوشته ها، دانش آموزان، اقدام پژوهی، قالب های نوشتاری، نوشته های فی البداهه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.