جایابی بهینه ادوات FACTS در سیستم قدرت با هدف افزایش حد بارگذاری خط و کاهش تلفات با استفاده از الگوریتم کلونی زنبور ABC
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی رویکردهای نو در مهندسی برق و کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: NAECE02_140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1162
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، گروه برق، ساری، ایران
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار، گروه برق، جویبار، ایران
چکیده
در سیستمهای قدرت، به دلایل مختلف از جمله محدودیت های ولتاژ و انواع پایداری ها، بهره برداری از ظرفیت کامل خطوط امکان پذیر نیست. ایجاد بازار آزاد رقابتی در سیستم های تجدید ساختار یافته، ایجاب میکند که از حداکثر ظرفیت خطوط استفاده شود. استفاده حداکثر از ظرفیت خطوط، ممکن است باعث ایجاد اضافه بار در برخی خطوط، خارج از ظرفیت مجاز آنها شود. این پدیده ممکن است باعث خارج شدن بعضی از محدودیتها از حد مجاز خود گردد. بنابراین لازم است تا بار خطوط به نحو صحیحی مدیریت شود. یکی از راه های پیشنهادی برای این منظور استفاده از ادوات FACTS در سیستم قدرت میباشد. قابلیت های متنوع ادوات FACTS باعث شده است که اهداف متفاوتی جهت تعیین مکان و موقعیت بهینه آنها ملاک عمل قرار گیرد. افزایش پایداری ولتاژ، افزایش حد بارپذیری خطوط، کاهش تلفات، بهبود پروفیل ولتاژ، کاهش هزینه سوخت نیروگاه ها به وسیله پخش بهینه توان، از جمله مهمترین اهداف برای جایابی به شمار میروند. در این مقاله جایابی ادوات FACTS در سیستم قدرت با هدف افزایش حد بارگذاری خط انتفال و همچنین کاهش تلفات با استفاده از الگوریتم کلونی زنبور عسل موضوع قرار گرفته است. الگوریتم کلونی زنبور عسل با دقت و سرعت همگرایی بالا، مناسب برای انجام مطالعات جایابی ادوات FACTS میباشد. در نهایت مقایسه ای بین الگوریتم کلونی زنبور عسل و دو الگوریتم اجتماع ذرات و ژنتیک انجام شده است. نتایج حاکی از آن است که الگوریتم کلونی زنبور عسل در حداقل سازی تابع هدف بهتر از دو الگوریتم دیگر عمل کرده استکلیدواژه ها
ادوات FACTS بارگذاری خط، کاهش تلفات، پروفیل ولتاژمقالات مرتبط جدید
- کاشت یون در نیمه رساناها: تاریخچه، فرایند، اثرات، کاربردها، چالش ها
- تخمین نفوذ مس در نوارهای لبه ای با استفاده از شبکه های عصبی عمیق
- آینده ی تولید غذا با اینترنت اشیاء
- پیشرفتهای نوین در یکپارچه سازی فرآیند دوقطبی در فناوری های میکروالکترونیک
- آخرین پیشرفتها در فناوری کاشت یون در سیلیکون کاربید و گالیوم نیترید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.