بیوسنسور ISFET و روش های تصحیح ناپایداری ولتاژ آستانه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی برق وکامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: NCAEE02_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 817
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی الیاسی

گروه برق-دانشکده فنی مهندسی- واحد ساوه- دانشگاه آزاد اسلمی- ساوه- ایران

شهریار جاماسب

دانشگاه صنعتی همدان، دانشکده مهندسی پزشکی، همدان، ایران

چکیده

در کاربردهای بسیاری در پزشکی، تحلیل محیطی و صنایع شیمیایی نیاز به روشهایی جهت حس کردنمولکول های زیستی کوچک وجود دارد. حسهای بویایی و چشایی ما دقیقا همین کار را انجام میدهد وسیستم ایمنی بدن میلیون ها نوع مولکول مختلف را شناسایی می کند. شناسایی مولکولهای کوچک تخصصبیومولکولها است، لذا اینها شیوه جدید و جذابی برای ساخت سنسورهای خاص را پیش رو قرار میدهد. دومولفه اساسی در این راستا وجود دارد. المان شناساگر و روشهایی برای فراخوانی زمانی که المان شناساگرهدف خودش را پیدا میکند. اغلب المان شناساگر تحت تاثیر منبع زیست فناوری تغییر نمی کند. مشکلاصلی در این کار طراحی یک واسطه مناسب به یک وسیله بازخوانی بزرگ است. سنسورهای پتانسیومتریکاز اندازه گیری پتانسیل در یک الکترود مرجع نسبت به الکترود دیگر استفاده می کند. متداولترین فرمسنسورهای پتانسیومتریک ترانزیستورهای اثر میدانی حساس به یون (ISFET) یا ترانزیستورهای اثرمیدانی شیمیایی (Chem-FET) است. ناپایداری ولتاژ آستانه که به طور مرسوم دریفت نامیده می شود، یکی از موانع جدی در راه عرضه تجاری زیست حسگرهای مبتنی برISFET می باشد. در این مقاله ضمن مروری بر انواع سنسورهای زیستی ، روشهای کاهش ناپایداری ولتاژ آستانه در سنسور ISFET را معرفی می شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.