تعیین مکان خطای تک‎فاز به زمین در کابل قدرت سه فاز با استفاده از امواج گذرای فرکانس بالای ولتاژ و تبدیل هیلبرت هوآنگ (بدون نیاز به پارامترهای خط)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF04_341
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل فلاح

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

محمد میرزایی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

عطاالله ابراهیم زاده

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

چکیده

استفاده از کابل‎های قدرت زیرزمینی در قسمت‎های مختلف شبکه توزیع به ‎دلیل مزایای اتصالات زیرزمینی توسعه فراوانی یافته است. در این مقاله روشی جدید برای مکان‎یابی خطای تک‎فاز به زمین در کابل‎های زیرزمینی سه‎فاز مبتنی بر پردازش سیگنال دیجیتال و بدون استفاده از پارامتر‎های خط کابلی معرفی می‎شود. اندازه‎گیری‎ها تنها از ولتاژ و در یک سمت از خط انجام می‎شود. با استفاده از تبدیل هیلبرت_هوانگ و ایجاد تمایز بین طیف موج‎های امواج گذرای تولیدی، مکان خطا تعیین می‎شود. در الگوریتم پیشنهادی با استفاده از امواج انتشار یافته بعد خطا و بدون استفاده از پارامتر‎های خط کابلی سرعت سیر امواج محاسبه می‎شود. روش پیشنهادی، نیازی به داده‎های GPS و همزمانی اطلاعات ندارد. سیستم قدرت مورد مطالعه با یک خط انتقال ولتاژ متوسط کابلی با عایق XLPE در نرم‎افزار ATP/EMTP مدل‎سازی شده است. اطلاعات نمونه برداری شده از ولتاژ سه فاز، جهت محاسبه مکان خطا با استفاده از تبدیل هیلبرت_هوآنگ به نرم‎افزار MATLAB منتقل شده است. عملکرد روش پیشنهادی به ازای شرایط مختلف خطا شامل موقعیت‎های مختلف خطا، زاویه‎های متفاوت شروع خطا و مقاومت‎های مختلف خطا بررسی شده است. نتایج حاصله حاکی از کارآمد بودن این روش جهت مکان‎یابی دقیق، سریع و عدم وابستگی آن به شرایط مختلف خطا بوده است.

کلیدواژه ها

کابل قدرت زیرزمینی، خطای تک‎فاز، مکان‎یابی خطا، تبدیل هیلبرت_هوآنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.