آشنایی با روش های مدل سازی تهویه مطبوع
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
- کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF04_315
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 610
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان
استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان
چکیده
با توجه به افزایش روزافزون جمعیت و نیاز به اشتغال، ازدواج و مسکن، روز به روز بر مصرف انرژی افزوده می شود و حدود % 40 انرژی کل در ساختمان ها مصرف می شود که بخش عمده ی این انرژی مربوط به سیستم های گرمایش، سرمایش و تهویه ی مطبوع می باشد. از این رو توجه تعداد زیادی از دانشمندان و محققین معطوف به مدل سازی سیستم های انرژی و بخصوص سیستم های تهویه مطبوع در ساختمان ها شده است. در این مقاله به روش های مختلف مدل سازی سیستم های تهویه مطبوع در ساختمان ها پرداخته می شود. همچنین برنامه های کامپیوتری شبیه سازی و نرم افزارهای در دسترس برای مدل سازی ارایه شده اند. در پژوهش های مختلف روش های مدل سازی تهویه مطبوع به سه دسته ی عمده تقسیم می شوند: روش های داده محور(جعبه سیاه)، روش های پایه فیزیکی(جعبه سفید) و روش های تلفیقی(جعبه خاکستری). برای مدل سازی سیستم هایی که داده های ورودی و خروجی آن ها در دسترس است از مدل های داده محور یا جعبه سیاه استفاده می شود. مدل های جعبه سفید برای سیستم های تهویه مطبوع در ارایه سیگنال سیستم بسیار رایج هستند. سیگنال های فرآیندها بر اساس قوانین فیزیکی و شیمیایی پایداری مانند پایستگی جرم، انرژی، مومنتم و موازنه انرژی استوار هستند. بعضی فرآیندهای فیزیکی سیستم تهویه مطبوع با شفافیت کمتر توصیف شده اند، درحالیکه دید فیزیکی بیشتری در دسترس است اما اطلاعات خاص در دسترس نیست. در این موارد، مدل های پایه فیزیکی می توانند با مدل های جعبه سیاه ترکیب شوند که مدل حاصله مدل جعبه خاکستری یا ترکیبی نامیده می شود.کلیدواژه ها
روش های مدل سازی تهویه مطبوع، مدل های جعبه سیاه، مدل های جعبه سفید، مدل های جعبه خاکستریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.