بررسی رفتار دیوارهای برشی بتنی همبسته در سطوح عملکردی مختلف

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE08_557
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی تسنیمی

دانشیار گروه سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

کیارش کاشانی جو

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

این مقاله اثر بازشو در سطوح مختلف عملکرد دیوارهای برشی را در سیستم سازه ای دوگانه مورد بررسی قرار داده است. وجود بازشو به دلیل ملاحظاتی همچون ضرورت های معماری موجب کمتر شدن سطح مؤثر مقاوم در برابر برش شده و ممکن است موجب ناکارآمدی سیستم سازه ای در تأمین سختی جانبی مورد نیاز طراحی شود، به طوری که حتی محدودیت تغییر مکان جانبی طبقات الزامات آیین نامه را برآورده نسازد. در نتیجه بازشوها می توانند اثر قابل ملاحظ های در رفتار لرزه ای داشته باشند. لذا، در این مقاله با انجام تحلیل استاتیکی غیرخطی افزاینده، منحنی ظرفیت، سطح عملکرد و نقطه هدف 12 سازه انتخابی بر اساس طیف تقاضای استاندارد 2800 و UBC-1997 مقایسه شدند. نتایج حاکی از آن است که برای سازه های بیشتر از 10 طبقه و با بازشوهای بیش از 10 % که تیرهای همبند نسبتاً عمیقی دارند، در صورت قبول معیارهای پذیرش بر اساس دوران خمیری مطابق با دستورالعمل به سازی و نه معیار کلی FEMA-356، نمی توان سطح عملکرد ایمنی جانی را که مطلوب آیین نامه است، تأمین کرد. در حالی که، برای سازه های با تیرهای همبند کم عمق، هر چند که جابجایی نقطه هدفشان نسبت به سازه های با بازشوی نوع دیگر بیشتر است، اما معیارهای پذیرش سطوح عملکردیشان نیز دیرتر اتفاق می افتد و در نتیجه حتی با وجود 20 % بازشو در هر پانل دیوار برشی، می توان ایمنی جانی ساکنین را تأمین نمود. با این حال از نظر طرح لرزه ای شرایط مناسبی را ندارند.

کلیدواژه ها

سطح عملکرد، دیوار برشی، بارافزون، بازشو، جابجایی نسبی طبقات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.