ارایه یک سیستم پشتیبانی تصمیم گیرنده DSS دقیق آبیاری بر اساس الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نگرشی نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: OUTLOOKECE01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بگلری شاپورآبادی

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

فرزاد امیری

صنایع، دانشگاه صنعتی، صنعتی کرمانشاه، بزرگراه امام خمینی، کرمانشاه، ایران.

زهرا کرمی دولیسکان

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چکیده

الگوریتم ژنتیک بهعنوان یکی از مهمترین الگوریتمهای تکاملی نقش بسیار موفقی در بهینهسازی شبکههای توزیع آب کشاورزی داشته است. نیاز آب در بخش کشاورزی برای تامین غذا همراه مهمترین نیاز بشری بوده و بهعنوان امنیت غذایی در هر منطقه محسوب میشود. در این مقاله چگونگی مرتب بودن مسایل زمانبندی آبیاری که میتواند با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهطور صحیح حلشده و تنظیمشده را نشان میدهد. حالت واقعی آبیاری نواحی از شهر را در نظر بگیرید، لازم است که تصمیمگیری در مورد دقت پشتیبانی از سیستمهای آبیاری(DSS (با زیرکی بیشتری بهدرستی و سادگی گسترش یابد. این سیستم از الگوهای بهینهسازی که ایهشان الگوریتم ژنتیک است با دو مرحله (GA (اتخاذ شود. مرحلهی اول: هدف دست یافتن به بهینهسازی آب تخصیصیافته به محصولات بههمپیوسته در دوران رشد متفاوت است. مرحلهی دوم: هدف دست یافتن به بهینهساز آب برای انواع مختلف محصولات است.علاوه براین ترکیب ان با سیستم خبرهی دیگر، محدودیت الگوریتم ژنتیک برای حل مسایل را جستجو میکند. این سیستم اطلاعات طرح مشترک بین انسان- کامپیوتر را اتخاذ کرده و تصمیمگیریهای مهم را نجام داده و سیستمهای موثر را به وجود میآورد. در اجرا سازی این ساختارها، سیستمهای پشتیبانی تصمیمگیری (DDS (که شامل 5 ماژول زیر است به وجود میآید: ماژول 1 = ماژول دیتاهای کسبشده یا بهدستآمده ماژول 2 =ماژول مدیریت اطلاعات ماژول 3 =ماژول شبیهسازی آب تخصیصیافته به محصول ماژول 4 =ماژول بهینهسازی الگوریتم ژنتیک ماژول 5 =ماژول آشکارسازی اطلاعات نواحی آبیاری است حال با تحقیق، توسعه، تعمیم این سیستمها برای تامین مدیریت علمی و تخصیص بهینهسازی آب برای کشورهایی که با کمبود آب مواجه هستند استفاده میشود.

کلیدواژه ها

الگوریتم فرا ابتکاری؛ بهینهسازی؛ الگوریتم ژنتیک؛ مصرف بهینه آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.