جمعیت باکتری اشریشیاکلی در ستون خاک آبشویی شده با تیمارهای آب شور در حجم های منفذی مختلف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF01_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سهیلا ابراهیمی

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

رضا قربانی نصرآبادی

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

امروزه آلودگی بیولوژیکی آبهای سطحی و زیرزمینی یک مسیله جدی برای سلامتی انسان بوده و وجود اینپاتوژن ها باعث ایجاد بیماری های خطرناکی گردیده است. این پژوهش، به منظور بررسی تاثیر شوری آب آبیاری(در سه سطح 1، 5 و 10 دسی زیمنس بر متر) و حجم های منفذی متفاوت بر آبشویی و حرکت باکتری اشرشیاکلی در خاکآلوده انجام شد. نتایج نشان داد که تیمارهای شوری مختلف بر غلظت باکتری (زه آب) تاثیرمعنی دار (P< 1%) دارد. نتایج نشان داد با افزایش حجم منفذی آب شور اعمال شده (با شوری یکسان) میزان جمعیت باکتری عبوری در ستون خاک در همه شوری های اعمای شده، برای هر سطح شوری کاهش یافت. لیکن در مقایسه بین سطوح شوری متفاوت در هر سطح منفذی بکار برده شده (3، 5 و 7)برای شوری های متفاوت روند یکسان و مشابهی رویت شد که از شاهد به شوری 1 کاهش یافت. از 1 به 5 دسی زیمنس افزایشیافته است و در 10 دسی زیمنس کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

آلودگی، باکتری، شوری، کود دامی، حجم منفذی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.