بررسی بیان ژن PR1b در جریان مقاومت غیر میزبانی توتون در برابر باکتری Pseudomonas syringae pv.syringae

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توحید کرم نژادی آذر

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ولی الله بابایی زاد

دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حشمت الله رحیمیان

استاد گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سیدمحمد علوی

کارشناس ارشد پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان

چکیده

مقاومت در برابر طیف وسیعی از بیمارگر های میکروبی به وسیله بیشتر گونه های گیاهی به عنوان مقاومت غیر میزبانیشناخته می شود که در طبیعت معمولتر است و مقاومت پایدارتری را به گیاه اعطا می کند. در مقاومت غیر میزبانییک گیاه وقتی در مواجه با یک عامل زنده بیمارگر قرار می گیرد، به آسانی از خود دفاع کرده و به آن مقاوم باقیمی ماند و متداول ترین نوع مقاومت (یا دفاع در برابر حمله) است. درسالهای اخیر پیشرفت هایی در زمینه مطالعه مقاومتغیر میزبانی صورت گرفته است اما اساس کار این مقاومت همچنان ناشناخته است. وجود این سیستم دفاعی بیانکننده این است که چرا گیاهان نسبت به طیف وسیعی از پاتوژن های قوی ایمن و به طور عادی سالم می مانند.باکتری Pseudomonas syringae pv. syringae عامل بیماری های مهمی نظیر بلاست مرکبات، گلابی، لکهبرگی لوبیا و بلاست یاس خوشه ای می باشد که در این میان بیماری بلاست مرکبات از جمله بیماری های شایع دراکثر نقاط مرکبات خیز دنیا به استثنای مناطق گرمسیر می باشد.گیاه توتون به عنوان گیاهی مدل و با دارا بودنقابلیت های خاص، امروزه به طور چشمگیری در تحقیقات مولکولی با هدف درک مبانی تعاملات بیمارگر و گیاهاستفاده می شود. در این تحقیق، بیان ژن PR1b درمقاومت غیر میزبانی گیاه توتون در برابر باکتریPseudomonas syringae pv. syringae در 6 بازه زمانی با روش Real Time PCR مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان دهنده افزایش قابل توجه بیان این ژن 24 ساعت پس از تزریق باکتری شده است.

کلیدواژه ها

توتون، Pseudomonas syringae ، ژن PR1b ، مقاومت غیر میزبانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.