بررسی پتانسیل موجود شبکه جمع آوری رواناب با استفاده از مدلسازی ریاضی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی سیلاب با رویکرد سیلابهای شهری
- کد COI اختصاصی: IFMC04_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 826
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه تربیت مدرس
استاد گروه سازه های آبی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
موضوع مدیریت سیلاب های شهری و کاهش خسارات ناشی از آن، همواره یکی از دغدغه های مدیران شهری بوده است. توسعهشهرسازی، افزایش حجم رواناب و سطوح نفوذناپذیر را به دنبال دارد که باعث جاری شدن آب حاصل از بارندگی در سطح حوضه ودر نتیجه آبگرفتگی معابردر مناطق شهری می شود. تحلیل آبگرفتگی معابرشهری به کمک مدلسازی ریاضی، گامی موثر در جهتمدیریت بهینه سیلاب شهری و کاهش خسارت های ناشی از تخریب زیر ساخت های مرتبط می باشد. در این مطالعه با بکارگیریمدل ریاضی SWMM، شبیه سازی برای بارش با دوره بازگشت های 2 و 5 سال، انجام شد و ظرفیت موجود درشبکه جمع آوری رواناب، دربخشی از منطقه 13 شهرتهران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد در هر دوره بازگشت شبکه مدل شده، تنها میتواند بخشی از رواناب تولید شده را عبور دهد و ما بقی به عنوان سیلاب، سبب آبگرفتگی معابر خواهد شد. مطابق نتایج بدستآمده از 137 گره، 14 و 36 گره به ترتیب در دوره بازگشت های 2 و 5 سال دچار سیلاب شدند. در پایان، روش های توسعه کمار (LID) به عنوان راهکارهای نوین مدیریتی در حفظ یا بازگرداندن شرایط هیدرولوژیکی طبیعی حوضه و بهبود شرایط موجود توصیه گردید.کلیدواژه ها
مدیریت رواناب شهری، کنترل سیلاب، SWMM، مدل هیدرولیکی، آبگرفتگی معابر، مدیریت بحرانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.