مکانیابی سایتهای مناسب جهت دفن بهداشتی پسماندهای شهری مطالعه موردی شهرستان شهرکرد
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی های پاک با محوریت مدیریت منابع طبیعی ، کشاورزی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: ATTITTDE02_440
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 544
نویسندگان
استاد دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه تبریز.
کارشناس ارشد جغرافیای پزشکی.دانشگاه تبریز
چکیده
یکی از مسایل و معضلات مهم زیست محیطی که اکثر شهرهای کشور با آن روبرو هستند، مدیریت مواد زاید شهری میباشد. انتخاب مکان مناسب دفن زباله در مناطق شهری موضوع بسیار مهمی در روند برنامه-ریزی شهری است. به این علت که تاثیر عظیمی در اقتصاد، اکولوژی و سلامت زیست محیطی مناطق دارد. بزرگ بودن شهرکرد، تعدد روستاهای اطراف آن، کوهستانی بودن منطقه و در نهایت نبودن مکانهای زیادی برای دفع مناسب پسماندها از دلایل اصلی بررسی شهرستان شهرکرد میباشد. در این پژوهش با تلفیق و ترکیب معیارها با استفاده از روش AHP و به کارگیری GIS بهترین مکان جهت استقرار مراکز ومکانهای بهینه انتخاب گردید. از جمله لایه هایی که جهت مکانیابی مورد نظر استفاده گردید میتوان به فاصله از آبراهها، فاصله از گسل، فاصله از مناطق حفاظت شده، مراکز روستایی و شهری، زمینشناسی ، خاکشناسی، شیب و جهت شیب اشاره نمود. بر اساس یافتههای تحقیق حاضر میتوان پهنههای دفن و مدیریت بهداشتی پسماندهای شهری شهرستان شهرکرد را در 5 کلاس طبقه بندی نمود که در این میان طبقه بسیار مناسب با مساحت 255 کیلومتر مربع معادل 98/12 درصد اراضی شهرستان، بالاترینارجحیت را جهت دفن و مدیرت پسماندها دارا بوده و در الویت طرحهای مکانهای مناسب دفع و مدیریت پسماندهای شهری قرار میگیرند.کلیدواژه ها
مکانیابی، مدیریت پسماند،محیط زیست، مدل AHP ،شهرکردمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.