رویکرد آیین و مذهب کهن پارسی به جغرافیا و محیط زیست

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی های پاک با محوریت مدیریت منابع طبیعی ، کشاورزی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE02_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی میرزایی

کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.

یدالله آرام

کارشناس ارشدجغرافیای سیاسی

چکیده

در صورتی که باور داشته باشیم که دین برنامه زندگی است و آیین های مذهبی راهنمایان بشر بسوی زندگی شایسته و سعادت انسانی هستند، قطعا خواهیم پذیرفت که فلسفه ادیان و گفته های آیین ها و مذاهب دینی با زندگی روزمره ی بشر عجین بوده و همخوانی و قرابت تام دارند. در این تحقیق با عنایت به حس نوستالژیکی که مردم ایران زمین به دین اساطیری 3 پارسی (زرتشت)دارند سعی در ارایه شناختی واقعی، مستدل و علمی از این آیین شده و بخشی از رویکرد و اهمیتی که این مذهب به جغرافیا و محیط زیست می دهد تبیین شده است، تا با قران گفته های این آیین و دین روحبخش اسلام اولا با اصول و قواعد این آیین اساطیری بیش از گذشته آشنا شویم، ثانیا از منظری کمتر توجه شده به طبیعت و محیط زیست و موهبات آن بنگریم بد و انیم پدارن ما در ایام کهن چه حس ی و نگاهی به طبیعت و فیوضات خداوندگار طبیعت داشتند ، بلکه برگردیم به پاسداشت زیست محیط انسانی و قدر بدانیم آنچه را که برای گذشتگان ما مقدس بود و متاسفانه امروز روزگار ما به آن بی تفاوت شده ایم . بی تردید اگر از این منظر آموزه ها نصب العین محیط های تربیتی و آموزشی ما شود شاهد برکات و تاثیرات عمیق آن در محیط زیست و فضای جغرافیایی چند برابر خواهد .شد

کلیدواژه ها

آیین کهن پارسی، جغرافیا، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.