بررسی موتور موشک های پیشران مایع و توربو پمپ آن ها
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک و مکاترونیک ایران
- کد COI اختصاصی: MMEE01_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2251
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مکانیک گرایش تبدیل انرژی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز ، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک گرایش تبدیل انرژی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد ، ایران
چکیده
با وجود پیدایش نسل های جدیدی از سامانه های تولید نیروی پیشران ، موتورهای سوخت مایع هم چنان یکی از مهمترین منابع تولید نیروی تراست در موشک ها و ماشین های فضایی هستند . مهمترین مشخصه ی یک جسم پرنده نظیر موشک ، سرعت نهایی پرواز است که در موشک های بالستیک تعیین کننده ی برد پرواز می باشد . سرعت نهایی جسم پرنده ، بهترین تابع هدف برای بهینه یابی پارامترهای موتور است . انتخاب پارامترهای بهینه موتورهای سوخت مایع تنها با در نظر گرفتن اثرات عملکردی موتور بر جسم پرنده امکان پذیر است . پارامترهای ضربه ی ویژه و نسبت جرم به تراست به ترتیب شاخص های برتری انرژیکی و جرمی موتورهای سوخت مایع می باشند .با توجه به تاثیر متقابل دو شاخص یاد شده بر یکدیگر و بر پارامترهای موشک ، می بایست از معیار مناسب تری بهره جست ، به صورتی که افزایش آن سرعت نهایی مورد نیاز جسم پرنده را در حداقل جرم اولیه تامین کند. در این مقاله ضمن معرفی دو شاخص یادشده که از آن با عنوان ضربه ی کل نسبی یاد می گردد با بررسی و تحلیل اطلاعات سیستمی حدود 300 موتور موجود در دنیا ، نشان داده شده است که پارامتر ضربه ی ویژه در موتورهای با سیستم تعذیه ی توربو پمپی ، نقش معیار ضربه ی کل نسبی را به خوبی ایفا می کند . ضمن این که به دلیل عدم وابستگی به جرم ، با دقت بیشتری قابل محاسبه است . نتایج دو روش مذکور برای یک موتور سیکل باز با نتایج تجربی مورد مقایسه قرار گرفته است که تایید کننده این مطلب است .کلیدواژه ها
موتورهای سوخت مایع ، سوخت مایع ، پیشران ، توربو پمپمقالات مرتبط جدید
- تحلیل عددی تاثیر متغیرهای ضخامت و طول نمونه بر ناهمگنی کرنش ورق مسی براساس تعداد پاس های فرایند پرس کاری شیاری
- بهینه سازی سیستم راهگاهی و کاهش عیوب ریخته گری در پروانه پمپ با استفاده از نرم افزار Pro-CAST
- تاثیر انجماد نفوذ یکنترل شده بر سینتیک همگن سازی آلیاژ ۷۰۶۸ آلومینیم
- کاربرد تکنولوژی و فناوری در تولیدات خودرو و مهندسی مکانیک
- مروری بر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در حوزه استخراج از معادن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.