بررسی تطبیقی مدلهای مدیریت ذینفعان پروژه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC11_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 970
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه تهران، تهران، ایران

نرگس فرزانه

دانشجوی دکتری، مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مهدی شامی زنجانی

استادیار، مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

در هر پروژه، افراد و گروههایی با منافع مختلف و بعضا متناقض وجود دارند که برای حصول اطمینان از موفقیت پروژه، بایدمنافع آنان مد نظر قرار گیرد. این افراد و گروهها که به عنوان ذینفعان پروژه شناخته میشوند، ممکن است حامیان قدرتمند پروژه بوده و یا آن را تضعیف نمایند. از آنجا که اقدامات آنان تاثیر بسیاری بر پروژه دارد، مدیریت ذینفعان از عوامل موفقیت پروژه محسوب میشود. در چند سال اخیر محققان، انواع مختلفی از مدلهای فرآیند مدیریت ذینفعان را پیشنهاد نمودهاند، با این حال علیرغم وجود برخی شباهتها، به نظر میرسد که اتفاق نظری در انتخاب مدل واحد وجود نداشته و مدلها هرکدام به تنهایی برای استفاده عملی، ازجامعیت کافی برخوردار نیستند. بنابراین آشنایی با انواع مختلف فرآیندهای ارایه شده توسط محققین و مقایسه آنها با یکدیگر میتواند انتخاب مدل مناسب مدیریت ذینفعان را برای مدیران تسهیل نماید. در این مقاله با هدف بررسی تطبیقی مدلهای ارایه شده برایمدیریت ذینفعان پروژه، ماتریسی دو بعدی شامل 28 ویژگی و 7 مدل مدیریت ذینفعان طراحی شده که مقایسه مدلها بر اساس آنهاصورت گرفته است. نتایج این مطالعه نشان میدهد که در مدلهای مورد بررسی، مهمترین ویژگیها عبارتند از نمایش گرافیکی مدل، تقسیمبندی ذینفعان و تعریف نقش هر یک در فرآیند مدیریت ذینفعان و توجه به خواستهها، نیازها و دعاوی ذینفعان. از سوی دیگر درمیان هفت مدل بررسی شده مدل ICB و کللند 13 مورد از ویژگیهای مورد مطالعه را دارا بودند که از این لحاظ کاملترین مدلها محسوب میگردند

کلیدواژه ها

ذینفعان، مدیریت ذینفعان، مدلهای مدیریت ذینفعان، مدیریت پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.