بررسی موانع افزایش بهره وری گندم در ایران مطالعه موردی: آذربایجان غربی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اقتصاد،مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: EMAC01_126
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 537
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی اقتصاد کشاورزی، اقتصاد تولید و مدیریت واحدهای کشاورزی، موسسه آموزش عالی صبا، ارومیه
استاد مدعو، موسسه آموزش عالی صبا، ارومیه
چکیده
کشاورزی یکی از مهمترین بخش های اقتصادی کشور است که میتواند موجب رونق بخش های دیگر از جمله صنعت و خدمات شود. توسعه سطح کشت و بهبود عملکرد دو عامل اساسی افزایش تولید به شمار میروند که هریک از اینها، از عوامل مختلف تاثیر می پذیرند. در این میان بهبود عملکرد به عنوان گزینه و راهکار مطلوب افزایش تولید از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا توسعه سطح کشت متاثر از سیاست های قیمت گذاری، پیامدهای نامطلوب اقتصادی از جمله اثرات تورمی، افزایش بار هزین های دولت و کاهش سطح کشت و تولید سایر محصولات را میتواند به دنبال داشته باشد در حالی که بهبود عملکرد در واحد سطح بسیار مهم است و کمترین آثار و تبعات نامطلوب اقتصادی و اجتماعی را به دنبال دارد. در این تحقیق با تکیه بر روش مطالعه کتابخانه ای و گردآوری اطلاعات کوشش شده است تا موانع افزایش بهره وری محصول گندم در آذربایجان غربی، با توجه به استراتژیک بودن جهانی آن، مورد بررسی قرار گیرد. یکی از مشکلات بزرگ برای تولید گندم کمبود منابع آب است که عامل اصلی توسعه کشاورزی به شمار می آید و حدود 70 درصد آب مصرفی جهان را به این بخش اختصاص دارد؛ لذا ضرورت استفاده بهینه از منابع آب موجود و افزایش بهرهوری مصرف آب امری اجتناب ناپذیر است و با توجه به نرخ رشد جمعیت و چالش های خشکسالی در حال و آینده و رقابت سایر بخش ها برای منابع آب، کاربرد سامانه های آبیاری با بهره وری مصرف آب بالاتر از راهکارهای موثر در جهت پایداری توسعه در بخش کشاورزی میباشد. بدین سبب در بخش کشاورزی، مدیریت آبیاری مزارع و استفاده از روش های آبیاری با بازده آبیاری بالاتر با هدف پایداری و افزایش عملکرد ضروری استکلیدواژه ها
آب، آذربایجان غربی، تولید، بهره وری، گندممقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.