ارایه راهبردها و استراتژی ها برای زیباسازی محیط و منظر پارک ملت زاهدان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_2301
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی میرشکاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زابل

خدارحم بزی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه گلستان

چکیده

با ورود بشر در عصر صنعت انسان ها را با پدیده های جدیدی روبرو می نمود که تا قبل از آن با آن روبرو نشده بودند، پیدایش ماشین درشهرها تغییرات اساسی در چهره و مورفولوژی شهرها، بافت و ساخت شهرها و نحوه و سبک زندگی شهری بوجود آورد. به نوعی شهرها وشهروندان را از آن نظم و هماهنگی که بصورت طبیعی از ابتدای پیدایش شهرها شکل گرفته بودند دور نمود. شهروند در عصر بعد ازصنعت بسان یک ماشین شده بود و زندگی خود را با ماشین و صنعت هماهنگ نموده بود. انسان آنقدر از طبیعت فاصله گرفته بود کهبوضوح عوارض ناشی از آن در رفتارشان دیده می شد؛ افزایش خشونت، جرم و جنایت، پریشانی، اضطراب، بی حوصلگی و... از پیامدهایآن بود. به دنبال آن مسیولین و برنامه ریزان بفکر گسترش فضاهایی افتادند تا شهروندان بخشی از زمان خود را برای گذراندن اوقاتفراغت در آن سپری نمایند، فضای سبز و پارک های شهری از جمله آن بودند. اما بسیاری از این پارک ها بلحاظ زیبایی شناسی از آسیبهای جدی رنج می برند. هدف از انجام این پژوهش ارایه راهبردها و استراتژی هایی برای زیباسازی محیط و منظر پارک ملت زاهدان میباشد که بر مبنای اولویت و ترجیحات بازدیدکنندگان است. در این پژوهش سعی شده است بر اساس رویکرد ترجیحات مردمی با استفادهاز مدل طبقه بندی کیفیت (Quality Sorting) به ارزیابی بصری وضع موجود در این پارک براساس سلیقه شهروندان پرداخته شود و پساز مشخص شدن ترجیحات بازدیدکنندگان با استفاده از مدل SWOT راهبردها و استراتژی ها برای زیباسازی محیط و منظر این پارکارایه شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد پهنه فضاهای طراحی شده با 40 % ترجیحات، پهنه با پوشش طبیعی با 38 % و پهنه بازی ها با%22 از ترجیحات بازدید کنندگان، به ترتیب از بیشترین تا کمترین ترجیحات برخوردارند.

کلیدواژه ها

محیط و منظر، زیبایی شناسی، پارک ملت زاهدان، ترجیحات مردمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.