تحلیلی بر توسعه کالبدی فضایی شهر بناب

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_2226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا هادوی اقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری

میترا خدایار

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری

خاطره عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری

چکیده

توسعه ناموزون و گسترش بی رویه شهرها، موضوعی است که از دیرباز دانش پژوهان علاقه مند به مسایل شهری را به چالش کشانده است. بررسی روند تاریخی توسعه شهرهای جهان نیز بیانگر گسترش الگوی توسعه ی پراکنده و ناموزون شهر در کشورهای مختلف جهان است. افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش میزان نیازمندی های جامعه و به دنبال آن پاسخ به این نیازها باعث رشد سریع و بی برنامه فضایی- کالبدی شهرها شده است و این مسیله نیازمند توجه ویژه ی مدیران و مسیولان شهری به مسایل و مشکلات ناشی از توسعه و گسترش ناموزون شهرها می باشد. شهر بناب بنی از جمله شهرهایی است که در دهه های اخیر رشد بی رویه و نامنظمی را تجربه کرده است. از این رو پزوهش حاضر در صدد پرداختن به روند توسعه ی کالبدی- فضایی شهر بناب در دهه های اخیر و بررسی عوامل موثر بر جهت گیری توسعه شهر است و در راستای دستیابی بر اهداف پزوهش، از روش داده گیری ترکیبی (اسنادی و میدانی) استفاده شده است که از طریق تحلیل اسناد و نقشه های مربوط به طرح تفضیلی شهر بناب به جهت توسعه شهر و با استفاده از مطالعات میدانی و کتابخانه ای و به دلایل موثر بر این جهت گیری ها در طی دوره های مختلف دست یافتیم. بر این مبنا نتایج حاصل حاکی از آن است که گسترش کالبدی- فضایی شهر بناب در طی دهه های اخیر در هر دوره از برهه های زمانی به یک سمت گرایش داشته که بیشترین میزان گسترش به سمت شمال شهر بوده است و به صورت مداوم گسترش اندکی نیز در تمامی جهات شرح رخ داده است.

کلیدواژه ها

توسعه فضایی، توسعه کالبدی، گسترش ناموزون شهر، عوامل موثر گسترش، شهر بناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.