ارزیابی عملکرد تاسیسات وتجهیزات شهری در رشد و توسعه اقتصادی با تاکید بر توسعه پایدار شهری (مطالعه موردی : شهرستان خلخال)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_2221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد رضازاده

دانشجوی دوره دکترای رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،دانشگاه شهید بهشتی تهران،عضو اصلی بنیاد ملی نخبگان ایران

زهره فنی

عضو هیات علمی و دانشیار گروه جغرافیا و - برنامه ریزی شهری ،دانشگاه شهید بهشتی تهران

حمید اسکندری

کارشناسی رشته اقتصاد نظری ، دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

در دهه های اخیر در کشور ایران شاهد رشد سریع و روز افزون جمعیت شهرها و افزایش سریع شهرنشینی بوده ایم . با توجهبه محدود بودن منابع و نامحدود بودن نیازهای انسانی زمینه های پیدایش جاه طلبی و در نتیجه ایجاد رقابت بین شهروندان ومردم محیا می شود که می توان این رقابت ایجاد شده را با تدابیر مناسب به سوی یک رقابت سازنده سوق داده و منطقه و درنهایت کشور را به سمت توسعه و شاخصه های توسعه یافتگی پیش برد. یکی از مشهورترین عوارض توسعه سریع شهرنشینیدر کشوری مثل ایران ، پیدایش پدیده کمبود زمین و مبارزه برای تصاحب زمین در شهرها می باشد و برجسته ترین اقدامسیاسی توده های شهری در بسیاری از شهرها تصاحب و تصرف غیرقانونی زمین در خارج از محدوده شهرهاست که به رشد وتوسعه اقتصادی بدون برنامه و بدقواره شهرها دامن زده است . لذا حفظ الگوهای منسجم و مطلوب توسعه شهری از مشکلاتاکثر شهر های ایران می باشد .تحقیق حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد و جامعه آماری شهرستان خلخال با تعداد 41165 نفر جمعیت می باشد که با استفاده از فرمول کوکرال با ضریب اطمینان 95 درصد و تعداد 384 نفر به عنوان حجمنمونه انتخاب شده و برای جمع آوری داده ها و اطلاعات نیز از روش پیمایشی و پرسشنامه ای استفاده شده است. نتایج نشانمی دهد که برای ایجاد تعادل بین انواع کاربری های زمین شهری در شهر خلخال، برنامه ریزی متناسب همراه با متعادل سازیانواع مختلف کاربری ها در این شهر امری ضروری است و بیشترین کمبود مربوط به کاربری مسکونی می باشد و سایر کاربریها کمتر از استانداردهای تعریف شده می باشند و این شرایط حداقل نیاز شهروندان را برآورده نکرده است.از مهم ترینپیشنهادات این تحقیق این است که شهرداری ، با ایجاد تسهیلاتی شهروندان را به ایجاد ساختمان های چند طبقه تشویقنماید تا تراکم مسکونی در واحد سطح بالا با ایجاد مراکز جدید تجاری به خصوص در حاشیه ی شهر ،سرانه های سایر کاربریها را جبران نماید.

کلیدواژه ها

تاسیسات و تجهیزات ، رشد و توسعه اقتصادی ، توسعه پایدار شهری ،خلخال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.