محیط زیست شهری: کاربری اراضی و مکان یابی صنایع (مطالعه موردی : شهر قره ضیاءالدین در آذربایجان غربی)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU04_2063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 785
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی تهران
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده
بطور کلی استقرار صنایع و کارگاه های صنعتی در درون بافت مسکونی شهرها، از جمله مورد مطالعه (شهر قره ضیاءالدین، واقع درآذربایجان غربی)، بر خلاف هدف تاسیس آنها که رفع نیازهای شهروندان و ارتقاء شرایط اقتصادی بوده، علت بروز مشکلاتی شده است.این مشکلات شامل مزاحمت ها و آلودگی ها از جمله ایجاد سر و صدا، تجمع زواید و ضایعات، سد معبر، پخش ذرات معلق مضر، بوینامطبوع، ایجاد لرزش، وجود فاضلاب آلوده، دود و موارد دیگر است. علاوه بر مشکل پراکنده بودن صنایع مزاحم در درون شهر، مکانگزینی ناسازگار آنها در مجاورت سایر کاربریها بر بار این مشکلات افزوده و حتی کارایی آنها را به شدت پایین آورده است. بنابراین بهنظر می رسد، مکان گزینی فعلی صنایع و کارگاه های مزاحم در این شهر، همانند بسیاری از شهرهای کشور، با معیارها و قوانین کاربریاراضی و محیط زیست شهری انطباق ندارد و این موضوع، ضرورت ساماندهی فضایی صنایع و کارگاه های مزاحم شهری را بیش از پیشآشکار می سازد. در مقاله حاضر، جنبه های جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی، بویژه نتایج مطالعات میدانی از استقرار صنایع و کارگاه هایمزاحم در شهر قره ضیاءالدین مورد تحلیل قرار گرفته و با استفاده از نرم افزار Arc GIS مکان گزینی ناموزون و ناهماهنگ صنایع و کارگاههای مزاحم بر روی نقشه استخراج شده، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته تا در نهایت راهکاری مناسب در رفع آلودگی محیطزیست و آلودگی ارایه شود.کلیدواژه ها
مکانیابی، صنایع و کارگاه های مزاحم شهری، همجواری، کاربری اراضی شهری، محیط زیست شهریمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.