نقش رویکرد پدافند غیرعامل در طراحی معماری مراکز علم و فناوری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_1708
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 737
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی پردل

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

سوگل شمتوب

دکتری معماری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

احمد ترکمان

دکتری معماری، عضو هیات علمی، گروه معماری، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

چکیده

مرکز علم و فناوری سازمانی است که با هدف افزایش ثروت در جامعه توسط متخصصان حرفه ای مدیریت می شود وجریان دانش و فناوری را میان دانشگاه ها، موسسات تحقیق و توسعه، شرکت های خصوصی و بازار به حرکت می اندازد.ساختمان مراکز علم و فناوری جزو ساختمان های با اهمیت به شمار می رود، بنابر این طراحی معماری آن بر اساساصول پدافند غیر عامل می تواند باعث کاهش خطرات ناشی از بلایای طبیعی و خطرات انسان ساز در این مراکز شود. باطراحی مرکز علم و فناوری به عنوان نمونه موردی و بررسی عوامل و سرفصل های معماری پدافندغیرعامل در آنمی توان به راهکارها و نتایجی دست یافت که قابل تعمیم به سایر ساختمان های با اهمیت است. نوع تحقیق در اینپژوهش کاربردی و روش تحقیق توصیفی– تحلیلی و به صورت تحلیل محتوای موضوع و رویکرد می باشد. روشگرداوری اطلاعات در این پژوهش با بهره گیری از منابع اسنادی و مطالعه کتابخانه ای می باشد. در این تحقیق ابتدا بهبررسی اصول طراحی مراکز علم و فناوری پرداخته شده و سپس با بررسی رویکرد پدافند غیرعامل، اصول و مفاهیمیهمچون مقاوم سازی و ایمن سازی، امنیت و مکانیابی عملکردها ، طراحی استاندارد و مدیریت بحران، انعطاف پذیری وطراحی چند عملکردی، به عنوان مهم ترین اصول و مفاهیم رویکرد پدافندغیرعامل در طراحی مراکز علم و فناوریمعرفی گردیده است.

کلیدواژه ها

طراحی معماری، مرکز علم و فناوری، رویکرد معماری، پدافند غیرعامل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.