ارزیابی کیفیت مکانیابی ساختمان های بلند مرتبه مسکونی (نمونه موردی منطقه 6 اصفهان)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU04_1064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 983
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا ،واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده
بلند مرتبه سازی به عنوان یکی از روشهای ساخت شهرهای فشرده، برای استفاده حداکثر از فضا و منابع محدود،بسیار مورد توجه مدیران شهری قرار گرفته است. اما عدم توجه به معیارها و ضوابط الزم برای مکان یابی صحیحاین ساختمانها میتواند باعث بروز مشکلات متعددی در مناطق شهری و آینده شهرها گردد. سیاست هایشهرنشینی در ایران نیز با انگیزه صرفه جویی در مصرف زمین گران قیمت مراکز شهرهای بزرگ، به بلند مرتبهسازی روی آورد و به راهکاری جهت پاسخگویی به نیاز روزافزون جمعیت جوان کشور به مسکن تبدیل شد. شهراصفهان نیز به عنوان یکی از کلان شهر ایران از این قاعده مستثنا نبوده و به دلیل سیاست های تشویقی واگذاریزمین شهری و عدم برنامه مناسب برای کنترل گسترش شهر، رشد افقی چشم گیری بین سالهای 1335 تا 1395در ساختمان های بلند مرتبه داشته است . این مقاله به ارزیابی انواع ساختمانهای بلند مرتبه مسکونی در منطقه6 اصفهان با استفاد ه روش تحلیلی و تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) پرد اخته شد ه است. برایاستفاده از این مدلها، معیارهای خاص تدوین و وزن دهی شد. نتایج نشان داد که در هر سه مدل مکان A(ساختمان جدید استادان) مناسب ترین مکان است. همچنین در مدل تاپسیس و آنتروپی مکان C (ساختمانتامین اجتماعی)، نامناسب است. از طرفی در این دو مدل مکان B (مجتمع مسکونی پارک) نسبتا مناسب است.کلیدواژه ها
شهرهای فشرده، بلند مرتبه سازی،اصفهان، منطقه 6، روش AHPمقالات مرتبط جدید
- Properties and characteristics of graphene in the construction industry
- بررسی ارتباط بین گرایش های رشته مهندسی عمران و مهندسی محیط زیست
- Evaluating the ۲۰-Minute City Concept using Linked Open Data- Case Study: Mashhad Metrpolitan
- بررسی چالش ها و فرصت های اقتصاد چرخشی در حوزه آب و فاضلاب
- Principles of Sustainable Architectural Design in Environmental Conservation
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.