توسعه مدل عددی دوبعدی جهت مطالعه پارامتریک پدیده اسلاشینگ در مخازن ذوزنقه ای و مستطیلی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_1018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ساقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه های هیدرولیکی، دانشگاه آزا اسلامی، واحد مشهد، ایران

حسن ساقی

استادیار و عضو هیات علمی گروه عمران، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

عباسعلی قزل سوفلو

استادیار و عضو هیات علمی گروه عمران، دانشگاه آزا اسلامی، واحد مشهد، ایران

چکیده

اسلاشینگ، پدیده ای است که در آن مخزن حاوی سیال با شتاب خطی و یا زاویه ای شروع به حرکت کرده ونوساناتی در سطح آزاد سیال بوجود می آورد. در این شرایط، نیرویی از طرف مخزن به سیال و متقابلا از طرف سیالبه مخزن وارد و باعث افزایش فشار در بدنه مخزن می شود. در این مقاله، پدیده اسلاشینگ در مخازن مستطیلی وذوزنقه ای و در شرایط استفاده از بافل کف مخزن که تحت اثر شتاب خطی قرار دارد، بررسی شده است. به منظورمدلسازی پدیده اسلاشینگ، معادله لاپلاس و شرط مرزی دینامیکی سطح آزاد به عنوان معادلات حاکم در نظرگرفته شده و دو روش المان مرزی و اجزاء محدود جهت حل معادلات فوق مورد استفاده قرار گرفته است. در نهایتبر اساس توزیع فشار و نیروی وارد بر مخزن، پیشنهاداتی جهت بهینه سازی مخزن ارایه شده است. نتایج به دستآمده نشان می دهد، با افزایش عمق، نیروی وارد بر بدنه مخزن افزایش می یابد بطوریکه با دو برابر شدن عمه آب،نیروی وارد بر بدنه مخزن 175 درصد افزایش می یابد. همچنین با افزایش 100 درصدی عمق آب، فشار در نقطه aبه اندازه 135 درصد افزایش می یابد. لازم به ذکر است، با افزایش عمق آب، نوسانات فشار در نقطهه c کاهش می-یابد. در نهایت بر اساس نتایج به دست آمده می توان گفت، پارامترهای مختلف پدیده اسلاشینگ شامل نوسانسطح آب، نیرو و فشار وارد بر بدنه مخزن در مخزن ذوزنقه ای با توان سوم زاویه جانبی مخزن رابطه مستقیمی دارند.

کلیدواژه ها

مخزن حاوی سیال، جابجایی سطح آزاد آب، روش المان مرزی، روش اجزاء محدود، مخزن مستطیلی، مخزن ذوزنقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.