ارزیابی تثبیت خاک های نامرغوب منطقه بلوچستان با استفاده از سیمان و الیاف نخل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد منصوریان

دکترای راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

بابک گلچین

گروه مهندسی عمران، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران

علی محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، ایران

چکیده

خاک های ریزدانه رسی با توجه به گسترش آنها در کشور، مشکلات زیادی را در پایداری بستر پروژه های راهسازی ایجادکردها ند که نیازمند تثبیت قبل از ساخت و ساز می باشند. بطور کلی تثبیت خاک عمدتا به دلایل مختلفی نظیر بهبودمشخصات فنی خاک ها، اصلاح خاک های نرم و کم مقاومت، باز سازی روسازی های فرسوده راهها و غیره انجام میشود. برای تثبیت خاک از مواد تثبیت کننده مختلفی مانند سیمان، آهک و قیر استفاده می شود. انتخاب نوع ماده تثبیتکننده به عوامل زیادی از قبیل جنس خاک، شرایط جوی منطقه، وفور و سهولت استفاده در خاک، میزان بارگذاری، نوعکاربرد و هزینه عملیات بستگی دارد. آنچه در این مقاله مورد ارزیابی قرار می گیرد تاثیر افزودن سیمان، الیاف نخل و1 برای الیاف نخل به خاک / 1 و 5 ،0/ 4 و 6 برای سیمان و با درصد های 5 ، مخلوط سیمان و الیاف نخل با درصد های 2منطقه دلگان – جلگه از توابع ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان می باشد که از طریق آزمایش های تراکم، سی بیآر و حدود اتربرگ مورد مطالعه قرار می گیرد. نتایج حاصله از آزمایش ها نشان داد که سیمان مقدار سی بی آر خاک راافزایش داد. همچنین الیاف نخل نیز به تنهایی توانست مقدار سی بی آر خاک را بهبود دهد. لیکن ترکیب الیاف نخل باسیمان نتوانست مقدار این پارامتر را از مقاومت خاک تثبیت شده با سیمان افزایش دهد. نتایج آزمایش تراکم نشان دادافزایش درصد سیمان از 2 به 6 درصد مقدار وزن مخصوص خشک خاک را افزایش می دهد. همچنین استفاده از یکدرصد الیاف نخل موجب افزایش وزن مخصوص خشک می شود، لیکن افزودن الیاف نخل به خاک تثبیت شده با سیمانمقدار وزن مخصوص خشک آن را افزایش نمی دهد.

کلیدواژه ها

تثبیت خاک، سیمان، الیاف نخل، سی بی آر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.