بررسی رفتار تیرهای بتنی T شکل تقویت شده با الیاف FRP تحت بار پیچشی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU04_0047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 859
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- سازه دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران
استادیار دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران
چکیده
یکی از کاربردهای FRP، استفاده از آن به صورت ورق می باشد. بسیای از سازه های بتن آرمه در محیط های خورنده دراثر حمله ی سولفات ها، کلریدها و انواع مواد خوزنده ی دیگر، دچار خرابی های مختلفی از قبیل ریزش بتن پوشش و خورندگی آرماتورها می شوند. تعمیر این سازه ها هزینه ی بسیار زیادی را در برخواهد داشت، به طوری که تعمیر و تعویض سازه های بتن آرمه ی خسارت دیده در سراسر دنیا هر ساله میلیونها دلار هزینه دارد. برای رفع این مشکل تکنیک های مختلفی تاکنون توسعه داده شده است. برای این منظور بعد از اطمینان از صحت نتایج عددی با استفاده از نرم افزار آباکوس، به بررسی 12 نمونه تیر بتنی تحت بارگذاری پیچشی در سه حالت پرداخته می شود. در هریک از حالات مورد به بررسی تاثیر پارامترهای مختلف از قبیل بررسی تاثیر چینش و شکل ورق های FRP و بررسی تاثیر مقاومت فشاری و بررسی تاثیرات تغییر در مشخصات هندسی بال تیر بتنی T شکل پرداخته شده است که از مقایسه نتایج استخراج شده مشخص شد که استفاده از ورق های FRP باعث افزایش مقاومت کششی در ناحیه غیرخطی شده و در صورت استفاده از ورق ها در ناحیه وسط تیر به صورت که در طول تیر توزیع شوند دارای عملکرد بهتری می شوند. همچنین با افزایش مقاومت فشاری بتنی مقدار زاویه پیچشی در محل لنگر پیچشی ماکزیمم کاهش یافته و با شیب ثابتی تا نقطه گسیختگی ادامه پیدا می کند. در حالت دیگر تاثیرگذاری افزایش ضخامت بال به مراتب بیشتر از افزایش عرض بال تیر T شکل بوده و باعث افزایش سختی قسمت اولیه منحنی لنگر- دوران نسبت به سایر پارامترهای موثر می شود.کلیدواژه ها
بارگذاری پچشی، مقاومت فشاری، زاویه پیچشی، گسیختگی، لنگر پیچشیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.