تعیین توزیع میزان خردایش در انفجار با استفاده از تحلیل ویژگیهای بافت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی درمهندسی کامپیوتر و پردازش سیگنال
  • کد COI اختصاصی: CEPS04_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن خدادوست

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران

حسین نظام آبادی پور

استاد گروه مهندسی برق دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

محمدعلی ابراهیمی فرسنگی

دانشیار گروه مهندسی معدن دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

به منظور بهبود فرایند تولید در معدنکاری، تعیین توزیع میزان خردایش مواد در اثر انفجار در کلیه مراحل یک معدن بسیار ضروری است . چرا که انجام موفقیتآمیز این مرحله باعث کاهش بسیار در هزینه دیگر مراحل عملیات تا 45درصد میشود. برای تعیین خردایش، تحلیل سرندی یک روش مستقیم و دقیق است . اما با توجه به تناژ بالای مواد و ابعاد ذرات کاری دشوار، زمانبر و بسیار پرهزینه میباشد . با توجه به اهمیت این موضوع ضروری است تا روشی دقیق، سریع،ارزان و کارآمد طرح شود . تجزیه و تحلیل میزان خردایش توسط پردازش تصاویر دیجیتال، روشی بسیار سریع و کم هزینهاست. در این مقاله سعی بر آن شده تا با استفاده از تحلیل تصویری روشی کارآمد جهت تعیین توزیع میزان خردایش مواد در اثر انفجار طراحی شود . پایگاه داده از تعداد 200 عدد تصویر که نتایج حاصل از چندین انفجار میباشند تشکیل شدهاست . این تصاویر ابتدا بایستی با توجه به نشانهگر موجود در تصاویر نرمالیزه شوند، و سپس با استفاده از الگوریتم پیشنهادی در این تحقیق استخراج بردار ویژگی بافت تصاویر که 20 ویژگی به ازاء هر بردار میباشد انجام شده است. نهایتا بردارهای ویژگی تمامی تصاویر به یک شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه اعمال شده است . در نتیجه توزیع اندازه خردایش با دقت مناسب تعیین شده و نتایج تحلیل شده است

کلیدواژه ها

خردایش، انفجار، بافت، تبدیل فوریه، استخراج ویژگی، شبکه عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.