بررسی میزان تجمع فلزات سنگین کروم ،کبالت،کادمیوم در رسوبات ایستگاههای بندرعباس ، بندر لنگه وجاسک در اعماق 15،10،3متری دردوفصل سردوگرم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیدا سلیمی

دانشکده علوم وفنون دریایی،دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

لیندا یادگاریان

دانشکده علوم وفنون دریایی،دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

محمود ابراهیمی

پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس بندر عباس

مهتاب بیستونی فر

دانشکده علوم وفنون دریایی،دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

چکیده

فلزات سنگین جزءآلاینده های خطرناک زیست محیطی بوده که می توانند اثرات جبران ناپذیری را به بار آورند. بنابراین در این تحقیق به بررسی فلزات سنگین کروم،کبالت،کادمیوم در رسوبات رسوبات ایستگاههای بندر عباس،بندر لنگه وجاسک در دو فصل سرد وگرم پرداخته شده است و نمونه برداری از رسوبات ساحلی در اعماق3،10،15 متری هر یک با سه تکرار انجام شد.پس از انجام مراحل جداسازی و هضم در اسید نمونه ها به آزمایشگاه تخصصی انتقال و توسط دستگاه جذب اتمی میزان غلظت فلزات مورد نظر سنجیده شد با بررسی نتایج به دست آمده بیشترین میانگین غلظت فلزات مربوط به فلز کبالت درایستگاه بندر لنگه عمق 10متر در فصل سردمعادل95/40 میلی گرم بر گیلوگرم وزن خشک رسوبات و کمترین میانگین غلظت فلزات مربوط به فلز کروم در ایستگاه بندر عباس، عمق 15 متردر فصل گرم معادل 28 /0میلی گرم بر کیلو گرم وزن خشک رسوبات مشاهده شده است .با توجه به آنالیز های آماری تست ANOVA واریانس یک طرفه همراه با تست داخل گروه Tukey برای غلظت فلز کادمیوم درایستگاههای مختلف در دو فصل سرد وگرم اختلاف معنی دار آماری مشاهده گردیده است. در مورد غلظت فلز کروم در دو فصل ارتباط معکوس نشان دادولی در حد اختلاف معنی دار نبود.برای غلظت فلز کبالت در ایستگاههای مختلف ودر دو عمق مورد مطالعه در دو فصل سرد وگرم اختلاف معنی داری مشاهده شده است.ارتباط خطی معنی داری بین غلظت فلز کادمیوم با غلظت فلزات کبالت وکروم مشاهده شد. مقادیر بدست آمده در این تحقیق همچنین با نقاط مختلف جهان و حد مجاز تعیین شده در رسوبات دریایی مقایسه گردید،بجزء غلظت فلز کروم غلظت دو فلز دیگر بالاتر از نقاط مشابه می باشند.

کلیدواژه ها

رسوب،خلیج فارس،کروم، کبالت،کادمیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.