بررسی پایداری سازه فروشوئی توده ای 2 معدن مس سرچشمه

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC02_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید معاذاللهی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

سعید کریمی نسب

استادیار بخش مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر ک

محمد رضا ملایی فرد

کارشناس معدن، مجتمع مس سرچشمه

چکیده

روش استخراج فلز توسط حلال یکی از روش های نوین استخراج فلزات غیر آهنی می باشد. جداسازی فلز به روش فروشوئی توده ای دارای مزایایی از قبیل سادگی کار، پایین بودن هزینه های سرمایه گذاری و عملیاتی، کوتاه بودن زمان شروع عملیات پروژه و رعایت بیشتر قوانین زیست محیطی نسبت به سایر روش هاست. پایداری این سازه ها از لحاظ زیست محیطی و اقتصادی حائز اهمیت فراوان می باشد. از جمله عوامل بروز ناپایداری می توان به قرار داشتن سازه بر روی پی ضعیف یا محل پرشیب، ارتفاع قابل توجه مواد اکسیدی و یا ضخامت زیاد زون اشباع اشاره کرد. پایداری سازه فروشوئی توده ای بوسیله مقاومت برشی بین سطوح تماس بین لایه های مختلف سیستم لاینر کنترل می شود. سطوح بحرانی بین لایه ها شامل سطح تماس خاک با ژئوممبران، خاک با ژئوتکستایل، ژئوممبران با ژئوتکستایل و ژئوممبران با ژئوگرید می باشد. در تحقیق حاضر پایداری هیپ 2 معدن مس سرچشمه با استفاده از نرم افزار Z-Soil بررسی شده است. با توجه به اهمیت ارتفاع محلول اسیدی در بالای لایه ژئوتکستایل، حساسیت ضریب اطمینان سازه نسبت به این پارامتر بررسی شده است. به این صورت حداکثر ارتفاع مجاز محلول اسیدی 2/45 متر تعیین شد

کلیدواژه ها

فروشویی توده ای، معدن مس سرچشمه، ژئوممبران، زون اشباع، نرم افزار Z-Soil

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.